Živica Žika Radin

Živici Žiki Radinu, bibliotekaru u Kumanu, nikada u životu nije bilo dosadno. Svoj svet je načinio po svojoj meri. Želeo je da studira likovnu umetnost, ali mu roditelјi nisu dozvolili. Nјegov pokušaj da bude slikar neslavno se završio: pošto je izašao u prirodu sa štafelajem, obučen onako kako je smatrao da dolikuje slikaru, niotkuda se pojavila njegova baba i oterala ga kući da komšije ne bi pomislile da je pomerio pameću. Tu negde je i odustao od želјe da bude likovni umetnik.

Živica Žika RadinŽika Radin se rado bavio sportom, pre svega rukometom, koji je igrao u Zrenjaninu i Novom Sadu, a zatim i trčanjem. Svirao je gitaru i bas-gitaru. Kao muzičar je učestvovao u mnogim igrankama i svadbenim veselјima. Bio je član Upravnog odbora pri osnivanju JP „Radio Novi Bečej".

Danas je potpredsednik Opštinske organizacije Crvenog krsta u Novom Bečeju. Takođe, član je Organizacionog odbora pozorišnog festivala „Dani Laze Telečkog" u Kumanu, zbog čega često posećuje pozorišta širom Vojvodine, u kojima se druži sa lјudima sličnih interesovanja.

Žitelјi Kumana često mogu videti bibliotekara Žiku Radina kako vozeći svoj bicikl nosi knjige čitaocima koji nisu u mogućnosti da odu do biblioteke. Neopterećen poslovnim kodeksom po pitanju izgleda, obrije se tek ponekad, ali pošto promoviše radost živlјenja, njegovim korisnicima to ni najmanje ne smeta.

Povezani članci

sr SR en EN hu HU

Kontakt

060 013 01 01
salevidak@gmail.com

Pišite nam