srenhu

Živica Žika Radin

Živici Žiki Radinu, bibliotekaru u Kumanu, nikada u životu nije bilo dosadno. Svoj svet je načinio po svojoj meri. Želeo je da studira likovnu umetnost, ali mu roditelјi nisu dozvolili. Nјegov pokušaj da bude slikar neslavno se završio: pošto je izašao u prirodu sa štafelajem, obučen onako kako je smatrao da dolikuje slikaru, niotkuda se pojavila njegova baba i oterala ga kući da komšije ne bi pomislile da je pomerio pameću. Tu negde je i odustao od želјe da bude likovni umetnik.

Živica Žika RadinŽika Radin se rado bavio sportom, pre svega rukometom, koji je igrao u Zrenjaninu i Novom Sadu, a zatim i trčanjem. Svirao je gitaru i bas-gitaru. Kao muzičar je učestvovao u mnogim igrankama i svadbenim veselјima. Bio je član Upravnog odbora pri osnivanju JP „Radio Novi Bečej".

Danas je potpredsednik Opštinske organizacije Crvenog krsta u Novom Bečeju. Takođe, član je Organizacionog odbora pozorišnog festivala „Dani Laze Telečkog" u Kumanu, zbog čega često posećuje pozorišta širom Vojvodine, u kojima se druži sa lјudima sličnih interesovanja.

Žitelјi Kumana često mogu videti bibliotekara Žiku Radina kako vozeći svoj bicikl nosi knjige čitaocima koji nisu u mogućnosti da odu do biblioteke. Neopterećen poslovnim kodeksom po pitanju izgleda, obrije se tek ponekad, ali pošto promoviše radost živlјenja, njegovim korisnicima to ni najmanje ne smeta.

Povezani članci