srenhu

Laslo Kovač

Za odgovoran i plemenit poziv lekara doktor Laslo Kovač se odlučio posle završene srednje škole, a dokaz da je njegov izbor bio pravi je to što se ovim poslom rado bavi već gotovo pola veka. Rođen je 1948. godine u novomiloševačkoj zemlјoradničkoj porodici. Po završetku osnovne škole u Novom Miloševu i gimnazije u Senti i Zrenjaninu, upisao je studije medicine u Beogradu. Po završetku fakulteta dobija posao lekara opšte prakse u rodnom mestu. Upornost i želјa za usavršavanjem ga podstiču da u narednim godinama završi kurs pneumofiziologije i specijalizaciju za plućne bolesti.

Laslo KovačSa položenim specijalističkim ispitom dr Kovač se zaposlio u Domu zdravlјa u Novom Bečeju, gde je radio dugi niz godina kao lekar specijalista, a kasnije i kao spolјni saradnik. Tokom dve godine je bio direktor novobečejskog Doma zdravlјa.

Godine 2004. je svoje profesionalno angažovanje u državnoj službi zamenio radom u privatnim klinikama. Od 2008. rukovodilac je i lekar u sopstvenoj ordinaciji opšte medicine u Novom Bečeju, koja i sada uspešno posluje.

Pored toga što se bavi medicinom, pobornik je kulture. Osam godina je bio predsednik MKUD „Jokai Mor" iz Novog Bečeja.

Posvećen poslu, dr Laslo Kovač i danas olakšava zdravstvene tegobe svojim sugrađanima.

Povezani članci