srenhu

Zlatko Jovanović

Mnoge velike životne priče započinju neplanski. Košarkaški as, Zlatko Jovanović, pratio je hobi svoje starije sestre i tako počeo da se bavi sportom koji će postati čitav njegov svet.

Rođen je 15. januara 1984. Prve košarkaške korake napravio je u Novom Bečeju već sa devet godina. Od tada njegovo interesovanje za igru među obručima ne prestaje.

Zlatko JovanovićSportsku karijeru je započeo u KK „Jedinstvo" Novi Bečej. Tokom godina je igrao za razne klubove u zemlјi i inostranstvu, širom Evrope i Azije, što mu je omogućilo da upozna različite kulture i proširi vidike. Naročito je ponosan na to što je igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Profesionalno bavlјenje košarkom Zlatko Jovanović je unapredio stvaranjem košarkaškog kampa „Basket frends". U ovom međunarodnom kampu, koji se održava tokom letnjih meseci u Novom Bečeju, mlade nade košarke dobijaju priliku da sarađuju sa najbolјim trenerima i proslavlјenim košarkašima.

Put Zlatka Jovanovića ka dobrim rezultatima podrazumeva lјubav prema onome što radi, upornost i podršku najbližih. Zahvalјujući talentu i ovakvom životnom principu, njegova košarkaška karijera je uspešna i trajna.

Povezani članci