srenhu

Nadica Blažin

Strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta, Nadica Blažin, bavi se plemenitim pozivom. Iz generacije u generaciju obrazuje decu, neguje ih i usmerava na pravi put, i tako već gotovo 40 godina. Rođena je 28. avgusta 1961. Osnovnoškolsko znanje je stekla u rodnom Kumanu, dok je u Kikindi završila srednju školu i Pedagošku akademiju „Zora Krdžalić Zaga", a kasnije i Visoku školu strukovnih studija za obrazovanje vaspitača.

Nadica BlažinStručno angažovanje je započela 1982. godine u PU „Labud Pejović" u Bečeju. Od 1988. je zaposlena u PU „Pava Sudarski" u Novom Bečeju.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri bavila se pozorišnim i književnim radom, kao i radom na projektima. Autor je i koautor brojnih stručnih članaka i koautor udžbenika „Metodika razvoja govora dece predškolskog uzrasta". Doprinos književnom stvaralaštvu dala je i publikacijama „Eko-patulјci u borbi protiv kampera", „Eko-bajka - Tri praseta i vuk, čuvari prirode", te „Kontejneri nam pričaju". Režirala je nekoliko pozorišnih predstava i bila rukovodilac projekta Za čistije i uređenije škole i ustanove Vojvodine. Član je Udruženja medicinskih sestara-tehničara Srbije i Udruženja vaspitača Vojvodine. Ponosni je nosilac priznanja „Dr Đorđe Natošević" Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Svetosavske povelјe opštine Novi Bečej za 2020. godinu.

Nadica Blažin svako dete smatra čovekom u malom, kog treba poštovati i uvažavati. Podstiče decu da svojim trudom i radom zasluže poverenje i poštovanje. Veruje da će tako izrasti u uspešne i zadovolјne lјude.

Povezani članci