srenhu

Milorad Kiselički Mimika

Milorad Kiselički, Novobečejcima znan kao Mimika, rođen je 25. jula 1941. godine u prosvetarskoj porodici. Osnovnu školu je završio u Novom Bečeju, a srednju šumarsku u Čačku. Šumarski fakultet je završio na beogradskom univerzitetu.

Milorad Kiselički MimikaProfesionalnu karijeru je započeo u novobečejskom Stambeno-komunalnom preduzeću, čiji je ubrzo postao direktor. Tokom radnog staža bio je i na položaju direktora RO „Urbanizam" i obavlјao dužnost sekretara SIZ-ova za stanovanje, puteve i građevinsko zemlјište. Bio je, takođe, predsednik SRC „Jedinstvo". Rado se priseća vremena kada je službovao i kada je, u njegovoj nadležnosti, započeta izgradnja brojnih objekata bez kojih je Novi Bečej danas nezamisliv, kao što su sportska hala, zgrada Doma kulture, prelepi kej na Tisi i amfiteatar.

Milorad Kiselički Mimika se aktivno bavio vaterpolom još od srednjoškolskih dana, a vrhunac sportske karijere je dostigao u svojim dvadesetim godinama. Igrao je za VK „Crvena zvezda" i nastupao kao deo kikindskog vaterpolo tima. Ovaj period života pamti kao najlepši.

I danas gaji veliku lјubav prema svom rodnom gradu, u čijem je uređivanju aktivno učestvovao tokom godina radnog angažovanja. Sport je i dalјe njegova velika strast, kojoj rado posvećuje slobodno vreme.

Povezani članci