Podmladak osvetlao obraz

Tim Jedinstva, osvajač Kupa na području Severnog Banata 1989. godine. Na slici: Stoje — Kapiten Ilić, Guci, Filipov, Bubanja, Kovačev, Šipoš, Vujackov, Janjić, trener Glavaški donji red: Abazaj, Barbul, Sabovljev, Felbab, Koledin, Ametović, mesar Garčev i Uzelac

U sezoni 1988/89. godine tim Jedinstva zauzeo je drugo mesto, dok je ekipa podmlatka bila najbolja u svojoj konkurenciji.

Mladi Novobečejci su odigrali 30 utakmica, zabeležili 23 pobede 6 utakmica je završeno nerešenim rezultatom a samo 1 (jedan) poraz. Osvojili su ukupno 51 bod, jer je, u prvom delu, jedna utakmica izgubljena na penale.

Ono što posebno impresionira je gol razlika 187:33. Najveća pobeda bila je protiv Vojvodine iz Crepaje 18:0. Za podmladak u ovoj sezoni su igrali:

golmani: Peskar, Nićin, Blažin

igrači: Mesaroš, Milošev, Boberić, Pijetlović, Koledin, Karolji, Nenad Stojšin, Ametović, Goran Đuričin, Đokić, Farago, Miljan Đuričin, Popov, Zokić, Papić, Nikolić, Bito i Tubić

Trener ekipe: Stevan Đuričin.

Sadržaj

Da li ste znali...

da je u Vranjevu zabeležena epidemija kolere i velike boginje 1831 i 1861. godine a u  Novom Bečeju se epidemija kolere  javlja zadnji put 1893. godine?

O gradu