srenhu

Svetozar Peskar

Peskar Svetozar — Klipa ponikao je na terenu u Gradištu u podmlatku koji je vodio Šandor Kiš. Prvi kontakt sa fudbalskom loptom ima u trinaestoj godini, a prvu zvaničnu utakmicu za podmladak Jedinstva igra protiv Proletera iz Zrenjanina u četrnaestoj godini.

Nakon dve sezone, provedene u podmlatku, sa specijalnom lekarskom dozvolom nastupa za prvi tim u svojoj šesnaestoj godini. Debituje u prijateljskoj fudbalskoj utakmici sa Hajdukom iz Kule. U to vreme dolazi do smene generacije i na scenu stupa plejada talentovanih dečaka kao što su bili Đuričin, braća Bleskanj, Stepančev, Davidović, Milošev, Jovčić i drugi. Ova ekipa pod vodstvom trenera Stefanovića ostvaruje plasman u banatsku ligu u kojoj se Jedinstvo dugo nalazi među vodećim timovima.

Fudbal igra do 1970. godine kada njegovu fudbalsku karijeru često prekidaju povrede a konačno nakon povrede ligamenata na utakmici sa Spartakom iz Debeljače prestaje sa aktivnim bavljenjem fudbalom. Povremeno je nastupao do 1974. godine a onda posle 15 godina neprekidnog igranja zvanično ostavlja fudbal. Aktivni je član veteranske ekipe, a jedno vreme radio je i kao trener sa mladim kategorijama fudbalera.

Povezani članci