Osnivanje fudbalskog kluba Polet

U nastojanju da se poboljša i unapredi kvalitet novobečejskog fudbala i stvori veće interesovanje kod publike i tako obezbedi bolja materijalna osnova, osniva se pri Fabrici cigle i crepa »Polet«, fudbalski klub Polet. Smatralo se da će rivalstvo biti poseban mamac za gledaoce, a da ti međusobni susreti neće iziskivati skoro nikakve troškove, već će sav prihod od ulaznica ostajati klubovima za rešavanje njihovih materijalnih problema.

U prvo vreme za tim Poleta nastupali su isključivo zaposleni u Fabrici, ali je kasniji razvoj događaja nametao dovođenje igrača i van Fabrike, iz Zvezde, pa čak i iz drugih mesta.

Tako je Zvezda 1950. godine dovedena u jednu od najtežih situacija, ne samo u materijalno-finansijskom pogledu, nego je ostala i bez nekoliko odličnih fudbalera. U vojsku su otišli: Levai, Berna i Bela, a za Galetina je već rečeno da je prešao u pančevački Dinamo, novih odgovarajućih zamena nije bilo, već se moralo računati sa raspoloživim snagama, a to nije pružalo nikakvu perspektivu.

Registrujte se da bi videli ceo članak...

Povezani članci