srenhu

Afirmacija malih sportova

Izgradnjom sportske hale i klubovi iz Novog Bečeja su dobili maksimalne uslove za rad i razvoj,  koje su u protekloj deceniji itekako znali da iskoriste.

Košarkašice Jedinstva su igrale u Vojvođanskoj ligi sve do 1991. godine. U sećanju ljubiteljima košarke je generacija iz 1987. godine.

Rukomet je punu afirmaciju stekao upravo izgradnjom sportske hale, ekipa Jedinstva je bila u samom vrhu vojvođanskog rukometa, odnosno član Supervojvođanske lige koja je bila treća liga u zemlji.

Ženski rukomet je bio na najboljem putu da stekne punu afirmaciju, ali je, kao po pravilu uspon bio kratkog daha. Uspele su rukometašice da se plasiraju u Vojvođansku ligu, ali ni to nije bilo dovbljno da se klub sačuva.

Košarkaški klub Jedinstvo, već nekoliko godina je najbolje organizovan sportski kolektiv u Novom Bečeju. Ekipa Jedinstva je na najboljem putu da vrati igru pod obručima na staze uspeha.

Zahvaljujući velikim entuzijastima i zaljubljenicima u stoni tenis Nikoli Nedeljkovu i Živici Marjanskom oživeo je rad Stonoteniskog kluba "Jedinstvo", koji je odmah privukao veliku pažnju mladih i za kratko vreme je postao jedan od najmasovnijih u Novom Bečeju, klub je radio do 1990. godine.

Karate klub "Jedinstvo" Novi Bečej je u poslednjih nekoliko godina, zahvaljujući pre svega angažovanju trenera Rigo Mihalja, stekao punu afirmaciju.

Karate je veoma popularan kod mladih o čemu svedoči i podatak da je u klubu više od šezdeset aktivnih sportista, od kojih je 9 nosilaca crnog pojasa.

Teškoatletski klub "Jedinstvo" radi u SRC "Jedinstvo" od 1995. godine.

Dizači tegova iz Novog Bečeja su jedan od najtrofejnijih klubova u opštini, u ekipnoj konkurenciji pod vođstvom trenera Branislav Vlaškalina su 1995. godine osvojili III mesto u državi, dok je najuspešniji takmičar Đura Radu u 1996. godini postavio tri državna rekorda i stalni je član državne reprezentacije.

Mali fudbal

Od samog početka rada SRC "Jedinsgvo" je bio organizator, u zimskom periodu, Novogodšpnjeg turnira u malom fudbalu, koji uživa veliku popularnost.

U periodu od 1987. do 1996. godine je  održano devet turnira, a plasmani po godinama su sledeći:

SRC "Jedinstvo" je pored sportskih bio organizator mnogobrojnih zabavno-muzičkih priredbi, gostovali su u proteklom periodu Bora Đorđević - Čorba, Miroslav Ilić, Vesna Zmijanac, Biljana Jeftić, Aleksandar Ilić, Đorđe Balašević, rok grupe: "Riblja Čorba", "Parni Valjak", "Magazin" i dr.

Povezani članci