banerKIA3

Otvaranjem Ulice zanatskog piva zvanično su u čevrtak započeli Velikogospojinski dani u Novom Bečeju. Početak koncertnog programa ovogodišnje Gospojine obeležio je fantastičan nastup Zvonka Bogdana.

Velikogospojinski dani održavaju se ove godine 26. put, od 22. do 27. avgusta u Novom Bečeju. Kao i poslednjih nekoliko godina, zagrevanje za nekoliko dana odlične zabave započelo je u četvrtak u Ulici zanatskog piva. Prisutni su uživali uz nastupe Maja & Bole kvarteta a zatim i Lacky Cash benda, a ljubitelji piva imali su mogućnost da probaju različite vrste svog omiljenog pića. Do 25.avgusta veliki broj zanatskih pivara predstaviće posetiocima ove pod-manifestacije preko 80 vrsta kraft piva, a sve koji prošetaju ovim lepim kutkom Novog Bečeja očekuje i bogat muzički program kao i atraktivna takmičenja.

Petak je započeo na reci, kada su predstavnici Opštine Novi Bečej položili vence na spomenik Aleksandra Berića. Otvorena je i najveća i najznačajnija pod-manifestacija Velike Gospojine, Poljo- Fest. Ovogodišnji Poljo-fest obeležiće tribine namenjene mladim poljoprivrednicima. U zabavnom delu programa, posetioci različitih uzrasta imali su priliku da se oprobaju u jahanju mehaničkog bika.

Stari zanati, ručni rad i organska hrana samo su jedan deo onoga što se može videti na ovogodišnjem Etno-bazaru koji je i ove godine za sve posetioce zauzeo centralno mesto varoši. Uz prigodan umetnički program Etno bazar otvrio je svoja vrata za sve posetioce Velikogospojinskih dana.

Kuvala se i riblja čorba. Preko sto prijavljenih ekipa uzelo je učešće na ovogodišnjem takmičenju „Velikogospojinski kotlić“ iz celog regiona. Čamac, kao glavna nagrada, ove godine otišao je u Hrvatsku, dvostrukom prvaku ove zemlje u kuvanju riblje čorbe. I dok se riblja čorba krčkala, takmičili su se i tamburaški orkestri. Najveće simpatije pobrao je tamburaški orkestar iz Novog Sada, „Opus“.

Kao vrhunac večeri, pred nekoliko hiljada ljudi zapevala je muzička legenda – Zvonko Bogdan! Po ko zna koji put ovaj pevač osvojio je srca svih prisutnih posetilaca. Publika u Novom Bečeju pevala je sa njim i njegovim orkestrom hitove poput „Tiho noći“, „Fijaker stari“, „U tem Somboru“, „Govori se da me varaš“ i mnogo druge.

Subotnji program Velike Gospojine privuće ljubitelje rok zvuka. Na prelepoj bini nastupiće mađarski rok bend Pokolgep, čiji je nastup zakazan za 20 sati. Već d 21.30 na binu će jedan od najpopularnijih hrvatskih bendova Hladno pivo, dok se od 23h očekuje dvočasovni koncert rok grupe Van Gogh.

Vidi album

Tags:
panel
5820
Članaka
panel
5977
Fotografija

Poslednje fotografije

19.11.2020. (65 fotografija)
Svadbe i običaji

Računi i pisma...


22.12.2020. (20 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Fotografije i dokumenta Zavičajne spomen sobe u Kumanu


05.08.2020. (7 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
31.08.2020. (30 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

29.09.2020. (8 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je Josif Marinković, kompozitor i dirigent rođen u Vranjevu 03. septembra 1851. godine a umro u Beogradu, gde je i sahranjen 13. maja 1931. godine?