banerKIA3

Grupa Van Gogh potvrdila je svoj nastup ove godine na Velikogospojinskim danima, festivalu koji se već 26. godinu za redom održava u Novom Bečeju. Ovo će biti drugi put da Van Gogh nastupa na Gospojini. Kako kaže frontmen benda Zvonimir Đukić, prvi put su se poklonili publici u Novom Bečeju pre 8 godina i vreme je da novi susret.

„Novi Bečej je meni veoma drag. Ja sam na Gospojini više puta bio i kada nisam nastupao, bio sam u publici. Neverovatno je koliko ljudi svake godine poseti taj festival. Energija je tamo fantastična – kaže Đule.

Grupa Van Gogh će na Velikogospojinskim danima promovisati svoj novi album „More bez obala“ ali publika svakako neće biti uskraćena ni starih dobrih hitova na koje smo navikli. Njihov nastup zakazan je za 24. avgust.

Podsetimo, iste večeri nastupiće i popularni hrvatski rock bend „Hladno pivo“ koji su još ranije potvrdili svoj nastup. Subota, 24. avgust će svakako biti pravo veče za ljubitelje rock zvuka, a organizatori kažu da će ove godine biti najjači muzički program ikada.

Velika Gospojina se ove godine održava od 22 – 27. avgusta. Pripreme za ovaj festival uveliko traju, a mesto dešavanja, kao i svih proteklih godina je prelep Tiski kej u Novom Bečeju.

Pored muzičkog dela, festival sadrži i pregršt pod-manifestacija među kojima je Poljo-fest kao posebna manifestacija posvećena poljoprivrednicima. Takmičenje u kuvanju riblje čorbe će se i ove godine standardno održati u petak, 23. avgusta, kada će biti svečano i otvoren Etno –bazar, koji privlači pažnju posetilaca zbog autentičnosti izlagača koji se bave starim zanatima i ručnim radom. Za decu je tu dečija ulica „Avlija zabavlija“, dok će pivopije imati na raspolaganju četiri dana moći da probaju različite vrste piva u nadaleko poznatoj „Ulici zanatskog piva“  koja se otvara 22. avgusta u večernjim satima.

 

Za sve informacije na raspolaganju vam je PR tim Velike Gospojine:

Sanja Veličković 063/419280

Nenad Gavrilović 064/1149-818

Tags:
panel
5820
Članaka
panel
5977
Fotografija

Poslednje fotografije

19.11.2020. (65 fotografija)
Svadbe i običaji

Računi i pisma...


22.12.2020. (20 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Fotografije i dokumenta Zavičajne spomen sobe u Kumanu


05.08.2020. (7 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
31.08.2020. (30 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

29.09.2020. (8 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da od četiri, prva pevača, iz redova Srba u beogradskoj operi, tri su iz Novog Bečeja i Vranjeva: Teodora Boberića - Arsenović, Vojislav Turinski i Aleksandar Nešić - Tucaković.