srenhu
Devedeset godina fudbala u Novom Bečeju

Devedeset godina fudbala u Novom Bečeju

Lazar MečkićNamera mi je da ovom knjigom sačuvam od zaborava rezultate, pojedine događaje i zaslužne pojedince za nastanak i razvoj fudbala u Novom Bečeju. Da oživim sećanja na prošlost, trud i napor pojedinaca, koji su svojim nesebičnim zalaganjem, nekad i pod vrlo teškim uslovima, uspevali da održe i da obezbede, istina ne uvek dovoljno brz, ali neprekidan razvoj fudbala u Novom Bečeju.

Zahvaljujući tim entuzijastima, fudbal se u Novom Bečeju održao i u najtežim ekonomskim uslovima. Uspeli su da gledaocima fudbalskih utakmica obezbede lepu zabavu, a igračima mesto za odmeravanje svojih fudbalskih veština, a to su im bili i jedini podsticaji u najvećem delu proteklog perioda.

Korisno je da sadašnja i buduće generacije znaju, kako su se, i u kakvim uslovima njihovi preci borili ne samo za uspehe u takmičenju, nego često i za sam opstanak kluba, da im te žrtve budu podstrek za ulaganje truda za dalji napredak fudbala u Novom Bečeju. Da, upoređujući uslove u kojima oni žive i rade, sa onima iz prošlosti, znaju da cene žrtve koje podnosi novobečejska društvena zajednica, da bi se njima omogućila što lepša zabava i uspesi u takmičenju.

Postoji prilična neujednačenost u iznošenju rezultata i podataka za određene periode što je potpuno razumljivo, kada se zna, da nije vođena skoro nikakva posebna evidencija, ne samo u onom prvom periodu — nastanka fudbala u Novom Bečeju, nego ni kasnije.


Lazar Mečkić

Čari prošlih dana

Plam zavičaja

Autor

Lazar Mečkić

Datum

17 Decembar 2016

Tagovi

Sport

Pišite nam...

vaše sugestije, predloge, ideje, komentare...