Naši sugrađani se leti kupaju na Tisi, a zimi čekaju leto

Ovih nekoliko reči koje smo ovih dana čuli od jednog našeg sugrađanina mogu se uzeti kao tačne. Iako je od letnjih dana prošlo već dosta vremena javno kupatilo koje se nalazi u sastavu komunalnog preduzeća „Sloga“ još nije otvoreno, pa građani često negoduju. Proteklih nekoliko dana pokušali smo saznati uzroke zbog kojih ovo kupatilo već nekoliko godina predstavlja poslednju brigu „Sloge“ iako je nasušna potreba naših građana koji u svojim domovima nemaju kupatila. Njih je sigurno neuporedivo više od onih koji su ovo pitanje rešili zajedno sa stambenim problemom.

U Komunalnom preduzeću „Sloga“ tvrde da radna jedinica kupatila nije rentabilna zbog čega oni ne žele da otvore ovo kupatilo i smatraju da bi trebalo da to čine Mesne zajednice.

I u Prvoj i u Drugoj Mesnoj zajednici izražena je volja da se ovo pitanje reši i postignuta je načelna saglasnost da Mesne zajednice učestvuju u održavanju ovog komunalnog objekta s obzirom da prema postojećim zakonskim propisima nemaju pravo da od pomenutog preduzeća preuzmu kupatilo. Osim toga za eventrualno izdvajanje sredstava za potrebe kupatila poslednju reč treba sigurno da daju građani na predstojećim zborovima građana.

Iako su kontakti između predstavnika Mesnih zajednica i „Sloge“ bili ostvareni u pravo vreme do danas „Sloga“ još nije obavestila Mesne zajednice čak ni o tome da li i koliko sredstava traži da bi se ovo kupatilo održavalo pa time nije pružena mogućnost da se izađe pred građane sa predlogom – da li je kupatilo potrebno otvoriti ili ne? Treba reći da je iz sredstava Mesnih zajednica već izdvojeno oko 5.000 novih dinara za bušenje bunara u kupatilu na čemu se nisu završili svi zahtevi „Sloge“ od Mesnih zajednica za opremanje ovog komunalnog objekta.

Sve u svemu čini se da „Sloga“, sem što konstatuje da je kupatilo nerentabilno nije ništa učinila da bi se ono ipak otvorilo. Zbog toga se ne može očekivati da će se kupatilo u dogledno vreme otvoriti jer volja da se zadovolji jedna potreba naših sugrađana nije obostrana.

Povezani članci