Ponovo o plaži

Izvanredno povoljni uslovi za letnji odmor i rekreaciju koje pruža reka Tisa ne korisiti se.

Novi Bečej, nema danas ni plažu a da se i ne goovri o ostalim pratećim objektima, što je sigurno neophodan uslov da se na obalu reke privuče veći broj naših sugrađana u prvom redu radnika. O pitanju plaže vodile  su se maratonske diskusije na gotovo svim forumima kako bi se ovo pitanje rešilo, pa ipak rešenja nema. Oko 500 kupača u letnjim mesecima kupa se na prostoru između brodogradilišta i pogona mlekare, a ovo mesto ne samo da ne pruža ni minimalne higijenske uslove nego je skopčano i sa nizom opasnosti , zbog prisustva matice na domaku obale.

Sva ova problematika skopčana sa plažom došla je ovih dana na dnevni red Saveta za komunalne poslove gde je konstatovano da ovo mesto za kupanje naših sugrađana ne odgovara ni osnovnim zahtevima uputstva o kupalištima na rekama i jezerima u SR Srbiji. Zbog ovakvog stanja koje je više ili manje poznato svim našim sugrađanima predloženo je Skupštini opštine da zabrani kupanje na pomenutom prostoru kao i na banjama kod „Poleta“ i nekim drugim neuređenim mestima.

Savet za komunalne poslove je na ovoj sednici takođe zaključio da predloži odbornicima da upute proporuku mesnim zajednicama da već sada priđu aktivnostima oko uređenja novog prostora za plažu. Predviđeno je da se početkom iduće godine uredi prostor od „Grada“ do skele, mesto gde nema matice i nema otpadnih voda i gde su uslovi za kupanje daleko povoljniji.

Povezani članci