Formirano udruženje privatnih zanatlija

Ovih dana u Novom Bečeju održana osnivačka skupština udruženja samostalnih zanatlija sa područja komune. Time se oko 280 samostalnih zanatlija sa područja naše opštine odvojilo od Udruženja zanatlija iz Zrenjanina i formiralo svoju samostalnu organizaciju.

Na taj način stvoreni su uslovi boljeg okupljanja zanatlija  što će svakako omogućiti i organizovaniji rad, stručno usavršavanje, i bolje upoznavanje članstva sa najnovijim kretanjem u našem društvenom životu. Stvorene su mogućnosti za organizovanje i istupanje članova prilikom rešavanja problema u našem zanatstvu.

Na svojoj prvoj skupštini članovi udruženja usvojili su Statut organizacije, izabrali Upravni odbor, Nadzorni odbor i sud časti.

Nakon što je osnivačka skupština završila rad održana je prva sednica Upravnog odbora na kojoj je izvršeno konstituisanje. Sednicu je otvorio Jovan Kiselički, najstariji član udruženja zanatlija, koji je od osnivanja prve zanatske organizacije 1930. godine član Upravnog odbora. Za predsednika udruženja izabran je drug Busija Imre kolar iz Novog Bečeja.

Povezani članci