Kragujevački osnovci uzvratili posetu

Četvrti oktobar u našoj školi čekao se sa posebnim oduševljenjem, jer se toga dana, pored proslave Dana oslobođenja našeg mesta, očekivala poseta kragujevačkih đaka. Svaki učenik se pripremio kako bi što bolje dočekao i ugostio svoga gosta.

Sastanak sa gostima bio je vrlo srdačan. Brzo smo se upoznali i prisno združili. Gosti su bili jako zadovoljni i veseli. Od svih doživljaja koje su imali, najviše im se svidela poseta „Bisernom ostrvu“.

Odlazak na imanje organizovan je biciklima i špediterima. Vesela, dugačka kolona,po divnom jesenjem, sunčanom danu, brzo je prispela na mesto izleta, gde smo se zabavljali, šetali i igrali. Posle obilaska plantažnih vinograda i voćnjaka, saslušali smo priču o istorijatu imanja, a posle toga počastili su nas grožem.

Povratak naše kolone od 400 učenika i nastavnika bio je još veseliji. Preko 50 biciklova i 9 špeditera formiralo je dugačku povorku koja se smejala, pevala, veselila. Gosti su bili jako zadovoljni. Grožđe je bilo odlično, a reka Tisa ih je očarala.

Stigli smo kućama u prvi mrak, pomalo umorni, ali veseli i puni utisaka.

Zato osećam potrebu da u ime nas, učenika osnovne škole „Vranjevo“ i naših gostiju toplo zahvalim upravi PD „Biserno Ostrvo“.

Povezani članci