Svečano proslavljen Dan ustanka

Novomiloševčani su svečano proslavili 2. avgust-Dan ustanka mesta organizujući raznovrstan kulturno-zabavni i sportski program. Toga dana u Novom Miloševu boravilo je preko 5000 gostiju što i pored svih očekivanja predstavlja iznenađujuće veliki broj. U toku prepodneva položeni su venci na spomenike i centralno groblje palih boraca a ostali deo dana protekao je u opštem veselju građana i gostiju.

U popodnevnim časovima odigrane su fudbalske utakmice između ekipa domaće Vojvodine i Proletera i Crvene zvezde iz Zrenjanian odnosno Mokrina. Večernje časove omladinci su proveli na igranci u omladinskom domu a građani su istovremeno prisustvovali programu radio-pevača iz Novog Sada, Beograda i Sarajeva.

Ipak, najviše gostiju bilo je u lokalima ugostiteljskog preduzeća Jadran, gde je veselje trajalo i do ranih jutarnjih časova. Ugostitelji su svojim gostima priredili raznovrstan asortiman jela i pića. Vredno je zabeležiti da je i pored lošeg vremena, propraćenog olujom i vetrom, potrošeno mnogo alkoholnog pića a samo piva je utrošeno više od 30 hiljada flaša.

Posmatrano u celini Dan ustanka je svečano proslavljen a Novomiloševčani su istovremeno  svojim gostima pružili sve uslove za prijatan boravak.

Povezani članci