U četvrtak i petak, 26. i 27. oktobra održana su poslednja dva takmičarska dana na ovogodišnjem festivalu komedije “Jovan Knežević Caca” koji se održava u Novom Bečeju.

Na velikoj sceni se u četvrtak predstavilo amatersko pozorište “Aleksandar Joković” iz Ljubovije predstavom “Svastike” prema tekstu Save Škobića. U ovoj šarmantnoj komediji karaktera predstavljena je, na duhovit način, borba za prevlast u kući između ženskog dela porodice koji čine majka i tri ćerke i muškog koji sačinjavaju otac porodice i muž najstarije kćeri. Njih petoro iz situacije u situaciju pokušavaju da nametnu dominaciju ostalima ne bi li ostvarili svoje želje i prohteve ne birajući, pri tom, sredstva, što dovodi do niza paradoksalnih i komičnih scena. Za glumca večeri, prema mišljenju publike, proglašen je Aleksandar Renovčević za ulogu “srećno udatog zeta”, a publika je ocenila predstavu prosečnom ocenom 4.20.

U petak je publika imala priliku da gleda “Večeru budala”, veoma popularan tekst Frensisa Vebera koji je na sceni interpretiralo KUD “Branko Radičević” iz Stare Pazove. Više puta igran pred novobečejskom publikom, ovaj farsični tekst iznet je precizno, uz poštovanje prema originalnom materijalu. Iako je predstava trajala gotovo dva sata, tempo je bio postojan i publika ju je nagradila ocenom 4.38. Glumac večeri bio je Janko Šerkezi koji je tumačio lik Fransoa Pinjola, nesrećnika pozvanog na večeru samo da bi bio ismevan, a koji se uskoro pokaže ključnim za spas jednog braka i jednog prijateljstva.

Pored velike scene, u četvrtak je održana i poslednja takmičarska predstava u selekciji predstava za decu. Pozorište iz Smederevske Palanke izvelo je najmlađim Novobečejcima Ršumovićev tekst “Uspavane lepotice”. Uz prelepu scenografiju i sjajne efekte i muziku, mladi glumci i glumice odigrali su jednu od najlepših bajki uz koje smo svi odrastali.

Program festivala završava se u subotu 28. oktobra predstavom UJEŽ u izvođenju Amaterskog pozorišta Novi Bečej koja će biti izvedena van konkurencije.

panel
5340
Članaka
panel
3849
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

08.11.2019. (15 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

da se prvi pisani pomen o našem mestu nalazi u jednom dokumentu iz 1091. godine, u kojem se  Novi Bečej spominje pod nazivom Bechey?