U sredu, 25. oktobra, skupština opštine Novi Bečej održala je svoju četrnaestu sednicu u ovom sazivu.

Pred odbornicima se našlo 28 tačaka dnevnog reda, a sednica koja je počela tačno u osam časova trajala je do pola dva popodne čime je, u ovoj godini, postavljen rekord u trajanju skupštinskih zasedanja u Novom Bečeju. 

Novobečejski parlamentarci raspravljali su niz važnih pitanja među kojima su bila i ona vezana za detaljnu regulaciju luke na Tisi, za konzervaciju i unapređenje bazilike Arača, a utvrđena je i visina stope zakupa poljoprivrednog zemljišta po pravu prvenstva. U pitanju je 379 hektara poljoprivrednog zemljišta za koje će firma JS&O D.O.O. Novo Miloševo opštini Novi Bečej godišnje plaćati 74.678 evra.

Posebnu pažnju privukla je inicijativa da se Laslu Šuranjiju, paraolimpijskom šampionu u streljaštvu, postavi spomen obeležje na Miloševom putu (parcela 6515 k.o. Novi Bečej). Oko ovog pitanja saglasni su i predstavnici vlasti i predstavnici opozicije.

I čelni ljudi opštine zadovoljni su sednicom. Mirjan Jakšić, predsednik skupštine opštine Novi Bečej, osvrnuo se na pitanje luke u Novom Bečeju: “Zna se da smo mi izrazito poljoprivredna opština i da nam je pristan veoma značajan zbog transporta žitarica, koje trenutno plovnim putem najbliže možemo da transportujemo iz Novog Sada, a poznato je da je rečni transport najjeftiniji”.

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, iz dnevnog reda, kao bitno, istakao je davanje saglasnosti na finansijski plan Doma zdravlja. “Doneli smo Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune finansijskog plana Doma zdravlja Novi Bečej, čime će budžet opštine, odnosno građani opštine kroz budžet, dati dodatna sredstva Domu zdravlja da pokuša da reši deo svojih problema. Naravno da je to „kap u moru“ i da će se ogroman dug Doma zdravlja vući još dosta godina. Kao opština nemamo snage da u ovom trenutku isplatimo dug, građani opštine će ga isplaćivati narednih nekoliko godina preko budžeta, ukoliko se ne nađe neko drugo rešenje” rekao je Maksimović.

panel
5340
Članaka
panel
3900
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

05.12.2019. (15 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu


27.11.2019. (5 fotografija)
Foto-ep
Foto-ep o Kumanu

Da li ste znali...

da je u Novom Bečeju, Bischitz Lajoš dobio dozvolu 1889. godine za građenje telefonske veze između Bečeja i salaša Solymoss i Borjass u dužini od 11 km sa tri telefona i stanice?