Početak septembra je vreme kada mnogi mališani započinju svoje prve dane u školskim klupama. Kao i svake godine, i ovog septembra opština Novi Bečej spremila je adekvatne poklone za đake prvake naših osnovnih škola. Tim povodom je, u sredu 6. septembra, zamenik predsednika opštine, Branko Svilengaćin, obišao odeljenja prvaka u osnovnoj školi “Miloje Čiplić” u Novom Bečeju i uručio najmlađim osnovcima poklone u vidu kompleta školskog pribora.

Govoreći o današnjoj dodeli poklona đacima prvacima, Svilengaćin je rekao: “Povod je lep i jasan, to je početak školske godine, početak obrazovanja za đake prvake. Hteli smo da im poželimo srećan put u tokove obrazovanja i na jedan simboličan način, uz poklone, da im poželimo sreću. Malo i roditeljima da pomognemo, tim školskim priborom da olakšamo početak školovanja dece”. Branko Svilengaćin je još dodao i da su svi prvaci obuhvaćeni i da će danas poklone dobiti, ukupno, 244 dece u svim naseljenim mestima naše opštine.

U dodeli kompleta školskog pribora učestvovao je i Tibor Balo, član opštinskog veća zadužen za obrazovanje. On je istakao da je ove godine situacija nešto bolja nego prethodne u smislu broja dece upisane u prvi razred, te da je taj broj sada za nekih tridesetak dece veći nego prethodnog septembra. Ipak, on je istakao i da je ovo i dalje mali broj. Primera radi, osnovna škola “Miloje Čiplić”, ove godine upisala je 68 prvaka, od toga 46 u odeljenjima na srpskom jeziku i 12 na mađarskom jeziku.

panel
5340
Članaka
panel
3849
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

08.11.2019. (15 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

Spomenik palim borcima u narodnooslobodilačkom ratu, otkriven je u Kumanu 1. juna 1954.