Veče muzike i ljubavi u Novom Bečeju

U pozorišnoj sali novobečejskog Doma kulture, u utorak, 28. marta, održan je koncert "Music & Love"

Povod održavanja ovog koncerta bila je završnica međunarodne Nedelje tolerancije, a na repertoaru su bile arije, romanse, kancone, ali i filmska muzika i teme iz poznatih mjuzikla. Zorica Belić, umetnica koja je na koncertu pevala sopran, istakla je da je značaj medija koji prave ovakva dešavanja veoma veliki za širenje tolerancije naročito u pogledu života među različitim kulturama. "Danas je 28. mart, dan kada se završava međunarodna Nedelja tolerancije i solidarnosti naroda i borbe protiv rasizma. Nema lepšeg povoda, čini se, nego pokazati to umetnošću, muzikom, na nekoliko svetskih jezika, među divnom publikom, u divnoj sali gde sam još kao učenica muzičke škole u Novom Sadu pevala na takmičenjima "Obzorja na Tisi" i, zaista, prepuna emocija nastupam večeras na ovom koncertu" rekla je Belić iskoristivši priliku i da se zahvali opštini Novi Bečej koja je podržala organizovanje ovog koncerta. Ona je ovom prilikom istakla i da je kultura najlepši instrument za dosezanje istinskog suživota i tolerancije.

Aleksandar Stefan Radišević, bariton i učesnik koncerta,  ovim povodom dodao je i da je tolerancija nešto sa čime svi mi moramo da živimo.  "Razlike, bilo verske, bilo nacionalne, nisu bitne, a mi smo tu da muzikom pokažemo da je muzika univerzalni jezik i da putem muzike i neke lepe ideje možemo da prebrodimo sve razlike koje postoje među nama. Zorica, Marijana, Nevena i ja sarađujemo već dugo godina, sve je počelo na sceni KULT ustanove kulture Vuk Stefanović Karadžić u Beogradu. Gledamo da sprovodimo lepu ideju i obradujemo ljude gde god da se pojavimo" rekao je Radišević.

O pitanju tolerancije, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, rekao je: "Po pitanju tolerancije prednjači ne samo Novi Bečej, već i cela Vojvodina.  1995. godine Ujedinjene nacije su donele odluku da se obeležava Nedelja tolerancije, a mislim da je ovo čak i prvi put da se u Novom Bečeju organizuje manifestacija povodom nedelje tolerancije. Za razliku od mnogih sredina u Novom Bečeju mi možemo na najbolji način da obeležimo Nedelju toleranciju s obzirom na to da smo multietnička sredina". Maksimović je ovom prilikom istakao i da, iako je stepen međuetničke tolerancije u našoj sredini visok, i dalje postoje pitanja poput rodne ravnopravnosti, nasilja u porodici i prema ženama kojima se moramo baviti i koja moramo rešavati.

U koncertu koji je trajao više od sat vremena pored Zorice Belić i Aleksandra Stefana Radiševića, učestvovala je i Nevena Živković koja je pružala muzičku pratnju na klaviru, a celokupan program je vodila naša poznata voditeljka i glumica, Marijana Mićić.

panel
5340
Članaka
panel
3849
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

08.11.2019. (15 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

da je novobečejsko pristanište je 1929. godine i po prometu putnika bilo u samom vrhu. Kroz pristanište u Starom Bečeju (Bečeju) prošlo je 28.931 lice, u Novom Bečeju 28.380, u Titelu 11.096 i Senti 2.194 lica.