Fizička kultura

Fizička kultura u novobečejskoj opštini usmerena je na omasovljavanje sportskih i rekreativnih aktivnosti, stvaranje uslova za veću dostupnost fizičke kulture stanovništvu različitog uzrasta, omasovljenje vrhunskog sporta i povećanje opštih zdravstvenih sposobnosti i fizičke kulture stanovništva. U ostvarenje tog zajedničkog cilja velike napore ulažu radne organizacije, sportska društva i organizacije, Samoupravna interesna zajednica za fizičku kulturu i opština u celini. Sada na teritoriji opštine postoji oko 20 sportskih organizacija, koje okupljaju više od 1100 aktivnih sportista. Među sportskim klubovima, kolektivnim radom, izuzetnom aktivnošću i postizanjem vrhunskih rezultata posebno se ističe Fudbalski klub »Jedinstvo« iz Novog Bečeja.

Zbog skromnih materijalnih uslova, nedovoljnog broja sportskih objekata, i dotrajalosti pojedinih objekata, znatno je usporen tempo razvoja masovnog sporta na teritoriji opštine. Sa oko 46.300 m2 otvorenih i oko 3.100 m2 zatvorenih sportskih terena ne mogu se zadovoljiti sadašnje potrebe dece, omladine i ostalog stanovništva. Stoga su neophodni dalji napori i materijalna ulaganja udruženog rada i opštine, jer se jedino tako mogu ostvariti željeni rezultati i u ovoj društvenoj delatnosti.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je Tisa je početkom XX veka bila kod Novog Bečeja široka 230 metara pri nis­kom vodostaju, 302 m pri srednjem i 1.68o metara pri visokom vodostaju. Dubina pri niskom vodostaju 4,2 metra, 7,7 pri srednjem i 9,7 pri visokom vodostaju.