banerKIA3

U subotu, 15. juna, pored vikenda sporta, Novi Bečej bio je i u znaku folkora.

Na amfiteatru nadomak Tise organizovan je susret folklornih ansambala pod nazivom “Multikulturalni vikend”.

Ovogodišnji susret folklora organzovala je Turistička organizacija opštine Novi Bečej u saradnji sa KUD “Bećarac” iz Novog Bečeja, a publici su se predstavili KUD “Bećarac” iz Novog Bečeja, KUD “Jovan Aćimac” iz Kumana, KUD “Teodor Pavlović” iz Novog Miloševa, a kao posebni gosti iz Republike Srpske nastupili su članovi iz kulturno-umetničkog društva iz Teslića.

Govoreći o Multikulturalnom vikendu, Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, rekao je da se ova subota može smatrati pravim danom mladosti budući da je u istom danu organizovan i vikend sporta namenjen mladima, a i ovaj susret folklornih ansambala koji je, takođe, okupio veliki broj omladinaca. “Ova deca i mladi čuvaju multikulturalnost ove sredine i zajednice. Ja bih se osvrnuo i na to da je ovo prilično važna manifestacija za našu sredinu jer ona govori o našem bogatstvu, a to je veliki broj različitih kulturnih dobara koje imamo kao što su folklor i folklorno nasleđe” rekao je Dujin dodavši i da je ova manifestacija značajna i za turistčku ponudu opštine Novi Bečej budući da je upotpunjava i obogaćuje.

panel
5620
Članaka
panel
5528
Fotografija

Poslednje postavljeno

Poslednje fotografije

07.07.2020. (13 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
07.07.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

7.1.1992. godine u Kumanu prvi dan Božića se slavi kao državni svetac, a Svetog Savu škola proslavlјa kao svog svetitelјa