Još jedan Multukulturalni vikend u Novom Bečeju

U subotu, 15. juna, pored vikenda sporta, Novi Bečej bio je i u znaku folkora.

Na amfiteatru nadomak Tise organizovan je susret folklornih ansambala pod nazivom “Multikulturalni vikend”.

Ovogodišnji susret folklora organzovala je Turistička organizacija opštine Novi Bečej u saradnji sa KUD “Bećarac” iz Novog Bečeja, a publici su se predstavili KUD “Bećarac” iz Novog Bečeja, KUD “Jovan Aćimac” iz Kumana, KUD “Teodor Pavlović” iz Novog Miloševa, a kao posebni gosti iz Republike Srpske nastupili su članovi iz kulturno-umetničkog društva iz Teslića.

Govoreći o Multikulturalnom vikendu, Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, rekao je da se ova subota može smatrati pravim danom mladosti budući da je u istom danu organizovan i vikend sporta namenjen mladima, a i ovaj susret folklornih ansambala koji je, takođe, okupio veliki broj omladinaca. “Ova deca i mladi čuvaju multikulturalnost ove sredine i zajednice. Ja bih se osvrnuo i na to da je ovo prilično važna manifestacija za našu sredinu jer ona govori o našem bogatstvu, a to je veliki broj različitih kulturnih dobara koje imamo kao što su folklor i folklorno nasleđe” rekao je Dujin dodavši i da je ova manifestacija značajna i za turistčku ponudu opštine Novi Bečej budući da je upotpunjava i obogaćuje.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je prvo košarkaško igralište izgrađeno u dvorištu Osnovne škole „Miloje Čiplić“ 1947. godine a imalo je i svoje osvetljenje?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković