Predstavljena knjiga o primenjenom pozorištu

U sredu, 12. juna, u Domu kulture opštine Novi Bečej, predstavljena je knjiga “Primenjeno pozorište u Vojvodini od 2000. godine do danas” čiji su autori Milan Mađarev, Marina Milivojević Mađarev i Ivan Pravdić.

Objavljivanje ove interesantne studije praktičnog pozorišta i pozorišta u praksi finansirao je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, a ona je plod saradnje Akademije umetnosti iz Novog Sada i Visoke škole za obrazovanje vaspitača iz Kikinde.

Govoreći o knjizi, Milan Mađarev je istakao da su autori izabrali mesta za koja su mislili da bi mogla da budu ciljno interesantna: Šid i amatersko pozorište “Branislav Nušić”, Narodni muzej iz Kikinde koji se bavi muzejskim pozorištem, kao i Novi Sad gde na Akademiji umetnosti postoji i master program primenjenog pozorišta. Mađarev je još i dodao: “Na tom projektu smo radili na tome da prosto mapiramo različite oblike primenjenog pozorišta, a da bi bilo jasno šta je to primenjeno pozorište što nije toliko često u upotrebi, ono bi moglo da bude recimo kreativna drama, to je i forum pozorište, rad se mentalno nedovoljno razvijenim osobama, rad u zatvorima, rad sa različitim vrstama zavisnika, tako da se može reći da je to jedan oblik rada sa manjinskim grupama u želji da se u radu sa njima napravi promena”

Profesor Milan Mađarev nedavno je objavio i knjigu “Paralelna istorija teatra” koja će u Novom Bečeju biti predstavljena, najverovatnije, na jesen u okviru Festivala komedije “Jovan Knežević Caca”.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je pored toga što su železnički i drumski saobraćaj umanjili značaj Novog Bečeja u prometu žitaricama, on je ipak ostao sve do Drugog svetskog rata najprometnije pristanište na Tisi u Jugoslaviji.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković