banerKIA3

Gradski narodni orkestar održao je još jedan koncert pred novobečejskom publikom u petak, 19. aprila.

Pozorišna sala Doma kulture opštine Novi Bečej bila je ponovo ispunjena zavidnim brojem gledalaca, a orkestar je i ovoga puta pripremio raskošan i raznolik program. Na sceni su se smenjivala kola, pesme iz Srbije i okruženja, a posebno iznenađenje je bio i nastup Ivane Isakov iz Novog Bečeja koja je prvi put stupila na scenu sa Gradskim narodnim orkestrom i debitovala pred publikom odsviravši dve numere sa našoj publici dobro poznatim muzičarima. Mlada muzičarka istakla je da, iako joj je bio prvi nastup, nije imala tremu i dodala da harmoniku voli i da svira već nekih osam godina.

Zadovoljan nastupom je bio i Stojan Mesaroš, najnoviji član orkestra, a koji je već više od pet decenija bitan kulturni pregalac u našoj opštini. “Ja mogu da kažem da sam, po stažu, najmlađi u orkestru, a po godinama sam najstariji. Veoma nam je drago što smo uspeli i ovom prilikom da prikažemo deo svoga rada na čuvanju naše narodne pesme, izvorne, pa, čak, i novije. Mi smo svi stari drugari. Ovo su sve muzičari koji su dosta svirali i profesionalno i amaterski i čini me sretnim da se vidimo ponovo i provedemo koji minut zajedno. A, videli ste i da je ovaj koncert protekao u najboljem redu. Mi smo dali sve od sebe, kao i uvek. Nadamo se da ćemo još mnogo godina čuvati pesmu” rekao je Mesaroš po završetku koncerta. On je dodao i da orkestar radi na proširenju repertoara nekim novim numerama, možda i nekim drugim žanrovima, a naglasio je i da se nadaju da će nastupiti na Velikogospojinskim danima.

Dugotrajan aplauz i izlazak na bis nisu ni ovoga puta izostali potvrdivši još jednom da naša publika uvek uživa u nastupima Gradskog narodnog orkestra.

panel
5620
Članaka
panel
5528
Fotografija

Poslednje postavljeno

Poslednje fotografije

07.07.2020. (13 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
07.07.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je nova zgrada Doma zdravlja predata na upotrebu 04.10.1986. godine, a iste godine 23. decembra Novi Bečej dobija i sportski centar sa halom?