Pesnička štafeta 45. put prošla kroz Novi Bečej

U ponedeljak, 1. aprila, čuvena manifestacija za učenike osnovnih škola koju organizuje Gradska biblioteka “Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina, Pesnička štafeta, prošla je kroz Novi Bečej i to 45. jubilarni put.

Kao i svake godine, učenici osnovnih škola pripremili su bogat program. Tako je bilo i u osnovnoj školi “Miloje Čiplić” gde je bilo muzike, plesa, pevanja, a centralno mesto zauzelo je čitanje pesama mladih pesnika i pesnikinja. Po jedan učenik u kategoriji mlađih i starijih odeljenja odabran je za dalji plasman, a dvanaest najboljih predstaviće se 11. aprila u Zrenjaninu na završnoj ceremoniji Pesničke štafete. Ove godine, u žiriju je bio Vladimir Andrić, dugogodišnji pisac književnosti za decu i tvorac programa kao što su “Laku noć, deco” i “Pustolov” uz koje su odrastale generacije.

Govoreći o svojim utiscima i Štafeti u Novom Bečeju, on je rekao: “Deca su deca. Ja se osećam ovde, u Banatu, kao i prošlog puta, ali i ranije, moja baba je Banaćanka, osećam se u Banatu kao kod svoje kuće, a osim toga, ravno je kao u mojoj Tamnavi. Iste su trave, isto je bilje, isto je busenje, ista vrućina i svežina ujutru”. On je istakao i da, iako se bira samo po jedna pesma iz svake kategorije, kada su pesme slične kvalitetom, odaberu se i dve ili tri, čime će u uži izbor ući više do stotinu i dvadeset pesama dece.

Zadovoljna Pesničkom štafetom je i Marica Stojšin, bibliotekar osnovne škole “Miloje Čiplić”, koja je rekla: “Imali smo tu časr da danas ugostimo Vladimira Andrića i da nam od niza pesama koje smo mi preporučili koje naši učenici pišu, izabere dve pesme koje će ići na završnu svečanost “Pesničke štafete” u Zrenjanin, a to je pesma Minje Števkić “Imala sam psa” i “Strah” Đember Sintije”. Ona je istakla i da je Sintiji Đember ovo nije prvi put da se plasira na dalje takmičenje budući da je prošle godine u Zrenjaninu osvojila treće mesto.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da su se prve novobečejske novine pojavile 1906. godine. List se zvao Törökbecse a štampane su u štampariji Gige Jovanovića i izlazile su kao nedeljnik?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković