NB Teatar poklonio predstavu damama

NB Teatar (Amatersko pozorište Novi Bečej) i ove godine je pripremio lep poklon pripadnicama lepšeg pola povodom Dana žena, Osmog marta.

Tako je u sredu, 6. marta, odigrana predstava “Sokakom kroz dušu banatsku” što je ujedno treće izvođenje pred našom publikom. Kako je istakao Saša Milenković, reditelj predstave i sekretar NB Teatra, predstava je, igrom slučaja, odigrana dva dana pre samog praznika, ali jeste namenjena i osmišljena kao poklon damama koje su mogle besplatno da odlgedaju izvođenje.

“Sokakom kroz dušu banatsku” je predstava koja govori o tipičnosti, ali i osobenosti života na ovom podneblju. Ona je presek života u Banatu i svega što on predstavlja. Kroz scene koje se nižu jedna za drugom gledalac prati tipične dijaloge i situacije u kojima se većina nas koji živimo na ovom podneblju, pre ili kasnije, nađe. U svojih nešto više od sat vremena, ova predstava obrađuje teme poput života, smrti, udvaranja i venčavanja, ali, i komšijskih ogovaranja i sitnih, ljudskih pakosti vodeći gledaoca od patosa i drame sve do smeha i razdraganosti.

Komentarišući predstavu posle premijere, Milenković je rekao: “Mi smo nešto slično ovoj predstavi radili 1999. godine. To je bila moja prva režija koja je bila slična ovome i to smo baš eksploatisali. To je tekst vojvođanskog miljea koji leže koji smo igrali od scena u ozbiljnim pozorištima do parkova i restorana za nečiji jubilej ili proslavu. Puno prijatelja imamo kroz ovaj festival komedije i već imamo dosta poziva. Ona je tako i rađena. Vidi se i po scenografiji. Više je glumačka nego ona klasična što smo mi dosad radili. Rađena je upravo tako da mi to možemo da spakujemo u jedan gepek i da pravimo kilometre i da je igramo dokle god bude mogla da živi”.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da na tribinama sporteke hale može da stane 650 gledalaca plus 350 na teleskop-pokretnim tribinama?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković