Odluke o mesnim zajednicama idu na javne rasprave

Na 95. sednici opštinskog veća opštine Novi Bečej održanoj u sredu, 10. aprila, doneta je odluka da se organizuju javne rasprave o predlogu odluke o osnivanju mesnih zajednica na teritoriji opštine Novi Bečej, a kojom će status mesnih zajednica u opštini biti usaglašen sa pozitivnim zakonodavstvom.

Javne rasprave će se održati u svim naseljenim mestima u ponedeljak, 15. aprila i to u Mesnoj zajednici Novi Bečej u 8 časova, u Novom Miloševu u 10, Bočaru u 12, a u Kumanu u 13 časova. Predviđeno je i da se održi završna javna rasprava u utorak, 16. aprila u 10 časova u svečanoj sali opštinske uprave u Novom Bečeju.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, istakao je da je za građane veoma značajno da se uključe u javnu raspravu budući da posle donošenja odluke o osnivanju mesnih zajednica sledi i usaglašavanje statuta mesnih zajednica sa ovim aktom. “Pozivam sve građane i sve političke činioce da se uključe i da, zaista, dođemo do konsenzusa i do jedne odluke koja će dugo godina biti značajna i od koristi građanima” rekao je Maksimović. On je podsetio i da gotovo dvadeset godina nisu menjani akti vezani za mesne zajednice, te da je i s tog aspekta bitno da se što širi krug građana uključi.

Osim ove odluke, Veće je danas donelo i odluku o usaglašavanju stope poreza na imovinu za subjekte koji vode poslovne knjige čime je ona efektivno smanjena. Maksimović je o ovome rekao: “Jedna lepa vest za privrednike sa teritorije opštine Novi Bečej, Veće je danas donelo odluku o usklađivanju odluke o visini stope poreza na imovinu u opštini Novi Bečej, te nećemo imati dva načina oporezivanja: posebno za zemljište, posebno za objekte, jedna stopa je bila 0.4, jedna je bila 0.3. Spojili smo te dve stope u jednu, s tim što je smanjena stopa sa 0.4 na 0.3 čime je to pojeftinilo”. Maksimović je dodao i da se nada da će ovo koristiti privrednicima u Novom Bečeju, ali i rekao da je u pripremi nova odluka o ekološkoj taksi kojom bi trebalo da bude olakšano plaćanje ovog nameta privrednicima.

Maksimović je iskoristio priliku i da se osvrne na predstojeću automobilsku trku koja je zakazana za 14. april. “To je nešto što se dosada u Srbiji nije radilo, a to je da se voze trke kroz jezgro grada. Nešto u čemu Novi Bečej do sada nije učestvovao su bile te auto trke. Mislim da je šampionat Srbije značajna manifestacija koja će se odigrati u Novom Bečeju. Ukoliko se pokažemo kao dobri organizatori, a verujem da hoćemo, nadam se da ne samo što će biti ekskluzivna i zanimljiva građanima, već da će postati i tradicionalna trka u Novom Bečeju” rekao je prvi čovek opštine Novi Bečej dodajući u šali da na ovaj način Novi Bečej počinje da liči na Monte Karlo gde se, takođe, voze auto trke kroz grad.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da u Novom Bečeju ima dve pravoslavne i dve katoličke crkve, luteranska, mala crkva ili manastir, crkva Arača, Stankovićeva zadužbina i mala kapela u katoličkom groblju?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković