U petak, 21. decembra, u sportskoj hali sportsko-rekreativnog centra “Jedinstvo” svečano su proglašeni najbolji sportisti opštine Novi Bečej u 2018. godini. Svečanost su organizovali Sportski savez opštine Novi Bečej, sportsko-rekreativni centar “Jedinstvo” i Turistička organizacija opštine Novi Bečej, a u programu su učestvovali i KUD “Bećarac” iz Novog Bečeja, KUD “Jovan Aćimac” iz Kumana, kao i folklorna grupa Kluba za dnevni boravak pri Domu za odrasla i starija lica “Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac”.

Ove godine, u konkurenciji seniora, najbolji sportisti su Enita Behramaj iz kluba borilačkih sportova “Jedinstvo” iz Novog Bečeja i Vladimir Brežančić iz karate kluba “Mladost” iz Novog Miloševa. Umesto Vladimira, nagradu je primio njegov otac, Dragan, koji je rekao: “Vlada je trenutno sa reprezentacijom na pripremama i nije mogao da dođe. On bi voleo da je tu, jer su tu i njegov trener, njegovo društvo i njegovi karatisti. Ovo nije prvi put da je nagrađen. To je redovan sled, on je do sada bio najbolji junior, kadet i omladinac, tako da smo očekivali da bude i najbolji senior, a i rezultati su tu. Sad sam mu poslao poruku, čestitao, on kaže da pozdravlja sve. Ovo mu je sigurno dodatni podstrek da i dalje radi. Bez rada nema ništa. To može da da potvrdi i trener, ovaj uspeh je došao samo radom. Vladimir je bio mali, nerazvijen, a sada je pravi sportista, pravi čovek, dobar đak, dobar student, sve ide baš kako treba”. Vladimirovim uspehom zadovoljan je i njegov trener, Jovica Vukelja, koji je još jednom ukazao na značaj kontinuiranog rada i treniranja: “S obzirom na njegove godine i na to koliku želju i volju ima, kao i na njegov trenutni status u državi Srbiji kao reprezentativca, trenutno realno nema takvog reprezentativca kakav je Vladimir. Uspeli smo uz mnogo rada i odricanja, a rezultat je došao sam po sebi. Kada se radi, to je normalno”

Osvrćući se na svečanost dodele priznanja, Dalibor Vučetić, predsednik sportskog saveza opštine Novi Bečej, kazao je: “Ove godine u veoma jakoj konkurenciji gde su prednjačili individualni sportovi izdvojili smo nekoliko imena koja su pokazala zaista izuzetne rezultate prvenstveno na državnom, ali i na međunarodnom nivou. Sportski savez opštine Novi Bečej je izdvojio par ekipa u pionirskoj selekciji kao što su pionirska selekcija ženskog Odbojkaškog kluba, tako i pionirska selekcija Košarkaškog kluba kao najperspektivnije ekipe u protekloj godini”

Pored Vladimira Brežančića i Enite Behramaj, ovom prilikom su nagrađeni i Marina Marčićev, članica Kluba borilačkih sportova „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja u kategoriji pionira, dok je za najuspešnijeg pionira izabran Ivan Marić, iz košarkaškog kluba “Jedinstvo”. Najbolja starija pionirka je Nevena Filipov iz karate kluba “Mladost”, Novo Miloševo, a najbolji kadeti su odbojkašica “Jedinstva”, Ana Marija Knežev, i Nenad Radojčin, karatista “Mladosti” iz Novog Miloševa. Najbolji juniori su Jovana Dragić iz karate kluba “Sen Pai” i Miroslav Tubić iz kluba borilačkih sportova “2. Oktobar”, Kumane.

U oblasti školskog sporta, najboljom je proglašena osnovna škola “Dr Đorđe Joanović” iz Novog Miloševa, a kao najperspektivnije ekipe ocenjeni su KK “Jedinstvo” (generacija 2007) i ženska ekipa OK “Jedinstvo” (generacija 2006./7.)

Najuspešnijom ekipom proglašen je klub malog fudbala “Tisa” iz Novog Bečeja.

panel
5340
Članaka
panel
3849
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

08.11.2019. (15 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

da je prvi fudbаlski klub u Nоvоm Bеčејu оsnоvаn 1911. gоdinе pоd nаzivоm ТSЕ (Тurskоbеčејskо spоrtskо udružеnjе), kојi 1921. gоdinе mеnjа imе u „Sоkо“.