banerKIA3

U petak, 21. decembra, u sportskoj hali sportsko-rekreativnog centra “Jedinstvo” svečano su proglašeni najbolji sportisti opštine Novi Bečej u 2018. godini. Svečanost su organizovali Sportski savez opštine Novi Bečej, sportsko-rekreativni centar “Jedinstvo” i Turistička organizacija opštine Novi Bečej, a u programu su učestvovali i KUD “Bećarac” iz Novog Bečeja, KUD “Jovan Aćimac” iz Kumana, kao i folklorna grupa Kluba za dnevni boravak pri Domu za odrasla i starija lica “Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac”.

Ove godine, u konkurenciji seniora, najbolji sportisti su Enita Behramaj iz kluba borilačkih sportova “Jedinstvo” iz Novog Bečeja i Vladimir Brežančić iz karate kluba “Mladost” iz Novog Miloševa. Umesto Vladimira, nagradu je primio njegov otac, Dragan, koji je rekao: “Vlada je trenutno sa reprezentacijom na pripremama i nije mogao da dođe. On bi voleo da je tu, jer su tu i njegov trener, njegovo društvo i njegovi karatisti. Ovo nije prvi put da je nagrađen. To je redovan sled, on je do sada bio najbolji junior, kadet i omladinac, tako da smo očekivali da bude i najbolji senior, a i rezultati su tu. Sad sam mu poslao poruku, čestitao, on kaže da pozdravlja sve. Ovo mu je sigurno dodatni podstrek da i dalje radi. Bez rada nema ništa. To može da da potvrdi i trener, ovaj uspeh je došao samo radom. Vladimir je bio mali, nerazvijen, a sada je pravi sportista, pravi čovek, dobar đak, dobar student, sve ide baš kako treba”. Vladimirovim uspehom zadovoljan je i njegov trener, Jovica Vukelja, koji je još jednom ukazao na značaj kontinuiranog rada i treniranja: “S obzirom na njegove godine i na to koliku želju i volju ima, kao i na njegov trenutni status u državi Srbiji kao reprezentativca, trenutno realno nema takvog reprezentativca kakav je Vladimir. Uspeli smo uz mnogo rada i odricanja, a rezultat je došao sam po sebi. Kada se radi, to je normalno”

Osvrćući se na svečanost dodele priznanja, Dalibor Vučetić, predsednik sportskog saveza opštine Novi Bečej, kazao je: “Ove godine u veoma jakoj konkurenciji gde su prednjačili individualni sportovi izdvojili smo nekoliko imena koja su pokazala zaista izuzetne rezultate prvenstveno na državnom, ali i na međunarodnom nivou. Sportski savez opštine Novi Bečej je izdvojio par ekipa u pionirskoj selekciji kao što su pionirska selekcija ženskog Odbojkaškog kluba, tako i pionirska selekcija Košarkaškog kluba kao najperspektivnije ekipe u protekloj godini”

Pored Vladimira Brežančića i Enite Behramaj, ovom prilikom su nagrađeni i Marina Marčićev, članica Kluba borilačkih sportova „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja u kategoriji pionira, dok je za najuspešnijeg pionira izabran Ivan Marić, iz košarkaškog kluba “Jedinstvo”. Najbolja starija pionirka je Nevena Filipov iz karate kluba “Mladost”, Novo Miloševo, a najbolji kadeti su odbojkašica “Jedinstva”, Ana Marija Knežev, i Nenad Radojčin, karatista “Mladosti” iz Novog Miloševa. Najbolji juniori su Jovana Dragić iz karate kluba “Sen Pai” i Miroslav Tubić iz kluba borilačkih sportova “2. Oktobar”, Kumane.

U oblasti školskog sporta, najboljom je proglašena osnovna škola “Dr Đorđe Joanović” iz Novog Miloševa, a kao najperspektivnije ekipe ocenjeni su KK “Jedinstvo” (generacija 2007) i ženska ekipa OK “Jedinstvo” (generacija 2006./7.)

Najuspešnijom ekipom proglašen je klub malog fudbala “Tisa” iz Novog Bečeja.

panel
5460
Članaka
panel
5384
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

22.05.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


21.05.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


21.05.2020. (10 fotografija)
Likovi ratova i revolucije
Likovi ratova i revolucije

23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da od četiri, prva pevača, iz redova Srba u beogradskoj operi, tri su iz Novog Bečeja i Vranjeva: Teodora Boberića - Arsenović, Vojislav Turinski i Aleksandar Nešić - Tucaković.