Manifestacija „Manić - Tisa 63“ održava se predstojećeg vikenda na dobro poznatoj lokaciji - 63. kilometru Tise kod Novog Bečeja i okupiće ljubitelje ribolova i tradicionalnih vojvođanskih specijaliteta.

Dragan Vukotić, glavni organizator ove sedme po redu manifestaciju je istakao da je „Manić - Tisa 63“ jedinstven događaj.

- Dolaze nam gosti iz cele Srbije, ali i iz 7 zemalja - Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Engleske i Francuske - rekao je Vukotić dodavši da je “Manić Tisa 63”manifestacija nastala u želji da se tokom zime ribolovcima pruži prilika za pecanje manića, a kako ta vrsta ribe može da se lovi samo tokom popodneva i večeri, došlo se na ideju da se program obogati i postane celodnevan.

Direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, Saša Dujin je pozvao sve zainteresovane da dođu u petak i subotu, 7. i 8. decembra na branu kod Tise i uživaju u gastronomskim specijalitetima poput kobasica, vulkan čvaraka i pre svega, opuštenoj atmosferi bez mobilnih telefona.

Dujin je podsetio i da je Turistička organizacija opštine Novi Bečej osvojila prvu nagradu za najuspešniju prezentaciju na tek završenom, 10. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma, kada je predstavljen tradicionalni svinjokolj, odnosno upravo manifestacija "Manić Tisa 63".

Manifestaciju organizuje Klub ljubitelja reke Tise „Tisa 63“ uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, opštine Novi Bečej, Mesne zajednice Novi Bečej i Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

panel
5340
Članaka
panel
3849
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

08.11.2019. (15 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

da je u SRC „Jedinstvo“održano finale Kupa Jugoslavije za košarkašice 14.februara 1988. godine?