banerKIA3

Manifestacija „Manić - Tisa 63“ održava se predstojećeg vikenda na dobro poznatoj lokaciji - 63. kilometru Tise kod Novog Bečeja i okupiće ljubitelje ribolova i tradicionalnih vojvođanskih specijaliteta.

Dragan Vukotić, glavni organizator ove sedme po redu manifestaciju je istakao da je „Manić - Tisa 63“ jedinstven događaj.

- Dolaze nam gosti iz cele Srbije, ali i iz 7 zemalja - Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Engleske i Francuske - rekao je Vukotić dodavši da je “Manić Tisa 63”manifestacija nastala u želji da se tokom zime ribolovcima pruži prilika za pecanje manića, a kako ta vrsta ribe može da se lovi samo tokom popodneva i večeri, došlo se na ideju da se program obogati i postane celodnevan.

Direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, Saša Dujin je pozvao sve zainteresovane da dođu u petak i subotu, 7. i 8. decembra na branu kod Tise i uživaju u gastronomskim specijalitetima poput kobasica, vulkan čvaraka i pre svega, opuštenoj atmosferi bez mobilnih telefona.

Dujin je podsetio i da je Turistička organizacija opštine Novi Bečej osvojila prvu nagradu za najuspešniju prezentaciju na tek završenom, 10. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma, kada je predstavljen tradicionalni svinjokolj, odnosno upravo manifestacija "Manić Tisa 63".

Manifestaciju organizuje Klub ljubitelja reke Tise „Tisa 63“ uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, opštine Novi Bečej, Mesne zajednice Novi Bečej i Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

panel
5620
Članaka
panel
5528
Fotografija

Poslednje fotografije

07.07.2020. (13 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
07.07.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je sedište Torontalske županije nalazilo se u Bečeju sve do osvajanja ovih krajeva od strane Turske (1551).