banerKIA3

U subotu, 25. avgusta, drugog festivalskog dana Gospojine, rečna flotila Vojske Srbije održala je u Novom Bečeju Otvoreni dan. Ovom prilikom, građani Novog Bečeja i drugi posetioci potiske varoši imali su priliku da posete brod “Kozara”, da razgovaraju sa članovima posade, ali, i da se upoznaju sa Prvom i Specijalnom brigadom Vojske Srbije koje su, takođe, predstavile svoje naoružanje i opremu.

Više o tome rekao nam je kapetan fregate Darko Stričić, komandant drugog rečnog odreda i komandant privremenog sidrišta Novi Bečej: “Danas smo imali prilike da vidimo naoružanje i vojnu opremu rečne flotile i Prve i Specijalne brigade kopnene vojske. Treći put za redom je ovde rečna flotila, a prvi put ove godine Prva i Specijalna brigada”. On je istakao i da su organizatori Otvorenog dana zadovoljni odzivom i reakcijama građanstva. “Vojska je interesantna svuda gde se pojavi kao institucija u koju građani imaju dosta poverenja. Ima tu starijeg sveta koji se priseća kako im je bilo. Uglavnom, svi imaju neke lepe uspomene iz vojske. Ima i ovih mlađih koji su zainteresovani za služenje vojnog roka ili zasnivanje radnog odnosa i na to se, uglavnom, komunikacija i svodi” rekao je Stričić. Ovom prilikom, on je dodao i da postoji stabilna stopa interesovanja mladih za profesionalno bavljenje vojnim pozivom: “Vojska jeste specifična u smislu obavljanja dužnosti, u smislu službi, u smislu nekih stvari unutar same profesije, ali, uvek imate ljude koji vole nešto i prepoznaju tu ljubav. Zainteresovanost postoji ako se ta ljubav u sebi prepozna”.        

Sudeći prema broju posetilaca koji su se ukrcali na brod “Kozara” i koji su posetili privremeno sidrište na obali Tise da se zaključiti da i kod nas vlada veliko interesovanje za vojsku naše države.

panel
5620
Članaka
panel
5528
Fotografija

Poslednje fotografije

07.07.2020. (13 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
07.07.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je put preko brane na Tisi pušten u saobraćaj 1977. godine, a iste te godine početkom decembra skela je prestala sa radom?