U Novom Bečeju otvoren košarkaški teren Zoran Erceg

U nastavku velike akcije kompanije MOZZART “Sto terena za jednu igru”, košarkaško igralište koje je ponelo njegovo ime, svečano je u Novom Bečeju otvorio bivši reprezentativac Zoran Erceg.

Kompletno renovirani teren nazvan po krilnom centru Olimpijakosa, Galatasaraja i CSKA iz Moskve, nalazi se u Ulici Maršala Tita, gde će mladi sportisti i rekreativci moći će da se bave svojim omiljenim sportom na novoj, specijalnoj podlozi, na kojoj se sada nalaze koševi sa profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručima i kliritnim tablama.

Pre nego što je Zoran Erceg, koji je u Novom Bečeju počeo svoju seniorsku karijeru, presecanjem vrpce zvanično otvorio rekonstruisani novobečejski poligon za stasavanje budućih generacija profesionalnih košarkaša, posetioci su uživali u revijalnoj utakmici podmladka košarkaškog kluba “Jedinstvo” iz Novog Bečeja, a potom su imali priliku da čuju i njegovu poruku za sve njih.

- Svoje prve sportske korake napravio sam baš na ovom terenu koji je tada izgledao daleko lošije. Mnogo sam zahvalan kompaniji Mozzart na ovoj njihovoj akciji, kao i tome što su odlučili da jedan od tih terena bude baš u Novom Bečeju jer znam koliko deci ovo znači i koliko će ih ovakav teren dodatno motivisati da se bave sportom. Moja poruka za sve njih je da treniraju, veruju u sebe i da naporan rad mora kad tad da se isplati, rekao je Erceg.

Na takmičenju u šutiranju trojki organizovanom u okviru programa, svoje umeće publici su demonstrirali i novobečejski ljubitelji košarke, a najbolji šuteri među njima osvojili su i vredne nagrade.

Sve prisutne koji su svojim dolaskom uveličali svečano otvaranje košarkaškog terena “Zoran Erceg” pozdravio je i pokrajinski poslanik skupštine Vojvodine Matija Kovač, koji je istakao koliko Novom Bečeju i njenim građanima znači donacija kompanije Mozzart.

- Jako smo srećni i zahvalni kompaniji Mozzart što smo dobili ovako divan i vredan poklon. Počastvovani smo što ovaj teren nosi ime Zorana Ercega koji se vinuo u svojoj karijeri do velikih košarkaških visina Ovaj teren će mnogim generacijama iza Zorana biti veliki podstrek da vredno treniraju i podsećaće ih da neko ne mora da bude iz Novog Sada ili Beograda da bi uspeo, već da je to moguće i kada potičeš iz male sredine, naglasio je Kovač.

Teren u Novom Bečeju je 76. obnovljeno sportsko igralište koje je Mozzart rekonsturisao u okviru svoje akcije „100 terena za jednu igru“. Prema rečima direktora sektora za korporativne komunikacije Borjana Popovića, ulaganje u društvenu zajednicu je strateško opredeljenje kompanije Mozzart.

- Ovo je 76. teren koji smo otvorili u akciji “100 terena za jednu igru”, kojom smo se svrstali među najveće akcije za podršku i omasovljenje sporta. Mi kao kompanija živimo od sporta i uvek gledamo da sportu i vratimo. Otvaranjem ovog terena mladim Novobečejcima omogućeno je da vode zdrav način života i odrastu u sportiste u uslovima kakve imaju profesionalci, i nadamo se da će na ovom terenu ponići neki novi Zoran Erceg.  Naša misija je da mladima usadimo sportski i timski duh kakav postoji u saradnji kompanije Mozzart za gradovima i opštinama širom Srbije svaki put kada sa nesmanjenim entuzijazmom pripremamo obnovu i svečano otvaranje novih sportskih igrališta. Još terena urađenih po profesionalnim standardima u narednom periodu otvorićemo i Kragujevcu, Čačku, Užicu, Beogradu…, najavio je Popović.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je novobečejac Jožef Feher kupio od engleske firme Klejton Šatlevart 1852. godine prvu vršalicu u Ugarskoj, koja je radila sve do 1900. godine?