banerKIA3

I onda da li se ljubavne želje ostvaruju kada Tisa cveta ako u nju pustite svećicu na liciderskom srcu? Proteklog vikenda na to su  odgovore potražili mnogi zaljubljeni i romantični gosti manifestacije Kad Tisa cveta. Na izuzetno lepo uređenoj obali reke Tise kod Novog Bečeja sjatili su se svi od 7-77 jer ljubav ne pita za godine i uživali u manifestaciji koja slavi romantiku i ljubav.

Da li je istinita legenda koja kaže da Tisa u vreme cvetanja ispunjava ljubavne želje ako pitate Nataliju i Branka sigurno će vam reći da jeste. Njih dvoje su stali na ludi kamen upravo ovde u Novom Bečeju i zato su odlučili da baš u vreme Kad Tisa cveta tu i krunišu svoju ljubav brakom.

Mnogo je bilo ljubavnih poruka prošaputanih uz nežno spuštanje svećice u Tisu. Sevali su blicevi telefona i fotoaparata u pravcu plamtećeg srca uz koje su želeli da ovekoveče taj trenutak ljubavni parovi. A u Drvo ljubavi ukucane su desetine malih drvenih srca sa inicijalima  onih koji su hteli da tako još jednom pokažu svetu koliko se vole u nadi da će ta ljubav ostati  čvrsto „zakucana“ u njihovim srcima kao što je i u visokoj brezi.

Romantične vožnje karucama, uživanje za sva čula u čardama na obali Tise i veseli rok koncerti obeležili su  ovu manifestaciju Kad Tisa cveta. Gosti sa svih strana pohrlili su u Novi Bečej i nisu se razočarali.

Televizijske ekipe nacionalnih medija pokušavale su što vernije da prenesu sliku naše najromantičnije manifestacije, a novinarke su sledile principe istraživačkog novinarstva i same odlučile da se uvere koliko je tačna priča o ispunjavanju ljubavnih želja tokom cvetanja Tise. O tome kakav je rezultat istraživanja verovatno ćemo saznati naknadno u nekom od televizijskih izveštaja.

I na kraju, kako većina posetilaca manifestacije kaže, ljubavne želje se ostavruju ako u njih čvrsto verujete i pustiti zapaljenu svećicu na liciderskom srcu tokom cvetanja Tise i niko nas neće ubediti da je drugačije. Ako ne verujete proverite dogodine Kad Tisa cveta.

panel
5620
Članaka
panel
5505
Fotografija

Poslednje postavljeno

Poslednje fotografije

16.06.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
08.06.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je najveći domet koji je jedan Srbin postigao, u renomiranim inostranim pozorištima, postigao Joca Savić iz Novog Bečeja.