Jedno venčanje, jedno drvo ljubavi i po jedna ljubavna želja da je Tisa ispuni

I onda da li se ljubavne želje ostvaruju kada Tisa cveta ako u nju pustite svećicu na liciderskom srcu? Proteklog vikenda na to su  odgovore potražili mnogi zaljubljeni i romantični gosti manifestacije Kad Tisa cveta. Na izuzetno lepo uređenoj obali reke Tise kod Novog Bečeja sjatili su se svi od 7-77 jer ljubav ne pita za godine i uživali u manifestaciji koja slavi romantiku i ljubav.

Da li je istinita legenda koja kaže da Tisa u vreme cvetanja ispunjava ljubavne želje ako pitate Nataliju i Branka sigurno će vam reći da jeste. Njih dvoje su stali na ludi kamen upravo ovde u Novom Bečeju i zato su odlučili da baš u vreme Kad Tisa cveta tu i krunišu svoju ljubav brakom.

Mnogo je bilo ljubavnih poruka prošaputanih uz nežno spuštanje svećice u Tisu. Sevali su blicevi telefona i fotoaparata u pravcu plamtećeg srca uz koje su želeli da ovekoveče taj trenutak ljubavni parovi. A u Drvo ljubavi ukucane su desetine malih drvenih srca sa inicijalima  onih koji su hteli da tako još jednom pokažu svetu koliko se vole u nadi da će ta ljubav ostati  čvrsto „zakucana“ u njihovim srcima kao što je i u visokoj brezi.

Romantične vožnje karucama, uživanje za sva čula u čardama na obali Tise i veseli rok koncerti obeležili su  ovu manifestaciju Kad Tisa cveta. Gosti sa svih strana pohrlili su u Novi Bečej i nisu se razočarali.

Televizijske ekipe nacionalnih medija pokušavale su što vernije da prenesu sliku naše najromantičnije manifestacije, a novinarke su sledile principe istraživačkog novinarstva i same odlučile da se uvere koliko je tačna priča o ispunjavanju ljubavnih želja tokom cvetanja Tise. O tome kakav je rezultat istraživanja verovatno ćemo saznati naknadno u nekom od televizijskih izveštaja.

I na kraju, kako većina posetilaca manifestacije kaže, ljubavne želje se ostavruju ako u njih čvrsto verujete i pustiti zapaljenu svećicu na liciderskom srcu tokom cvetanja Tise i niko nas neće ubediti da je drugačije. Ako ne verujete proverite dogodine Kad Tisa cveta.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je Tisa je početkom XX veka bila kod Novog Bečeja široka 230 metara pri nis­kom vodostaju, 302 m pri srednjem i 1.68o metara pri visokom vodostaju. Dubina pri niskom vodostaju 4,2 metra, 7,7 pri srednjem i 9,7 pri visokom vodostaju.