banerKIA3

Bili smo u poseti i njihovoj osnovnoj školi gde smo od direktora škole saznali na koji način je njihova škola uspela da obezbedi salu za fizičko putem raznih Evropskih fondova i konkursa.

Delegacija Mesne zajednice Bočar, koju je predvodio predsednik saveta Igor Munćan, bila je u zvaničnoj poseti rumunskom gradu Giroš. Giroš je udaljen 2 kilometra od Temišvara i zanimljiv je Bočarcima kao potencijalni partner za zajedničke projekte prekogranične saradnje za predpristupne fondove Evropske Unije. Igor Munćan, kaže da je u razgovorima sa predstavnicima Giroša dogovoreno da se saradnja započne razmenom poseta kulturno umetničkih društava i sportskih klubova: "Ono što je takođe značajno pomenuti je i to da smo bili u zvaničnoj poseti njihovoj osnovnoj školi gde smo od direktora škole saznali na koji način je njihova škola uspela da obezbedi salu za fizičko putem raznih Evropskih fondova i konkursa. To su nam dragocene informacije koje ćemo i mi pokušati da primenimo kako bismo obezbedili salu za fizičko za decu naše osnovne škole."

Bočarcima sada ostaje da ugoste partnere iz Rumunije, a zatim da osmisle zajedničke projekte kojima će konkurisati kod evropskih fondacija. Folkloraši se već spremaju da u svoj repertoar uvrste rumunske narodne igre i pesme, jer kako je navedeno kulturna saradnja otvara vrata svim ostalim.

panel
5460
Članaka
panel
5384
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

22.05.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


21.05.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


21.05.2020. (10 fotografija)
Likovi ratova i revolucije
Likovi ratova i revolucije

23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je zahvaljujući dr Ljubomiru Pavloviću, novobečejskom lekaru, naše mesto krajem XIX veka dobilo prve arteske bunare?