Završen festival komedije u Novom Bečeju

U okviru ovogodišnjeg festivala komedije "Jovan Knežević Caca" koji se u Novom Bečeju održavao od 24. do 29. oktobra, odigrano je pet predstava za odrasle i tri za decu. Žiri festivala komedije činili su dramska umetnica, Mina Lazarević koja je i predsedavala radom žirija, teatrolog Milan Mađarev i glumac Vladeta Sudarski.

Predstava "Sab(h)rana dela Viljema Šekspira" Gradskog pozorišta Jagodina dobila je Cacinu lentu za najbolju predstavu, a glumac i reditelj iz Batajnice, Mirko Marković nagradu za najbolju režiju. Nenad Petrović je najbolji glumac Festivala, dok je Marija Zeljković najbolja glumica Festivala.

Dodeljene su nagrade i za učesnike u konkurenciji predstava za decu.

Nenad Petrović je dobio nagradu za najbolju režiju predstave. Najbolji glumac Festića bio je Luka Gajić, a najbolja glumica Ivana Varađanin.

Plaketa "Živojin Žika Milenković" pripala je Slobodanu Preradoviću za izuzetan doprinos kvalitetu festivala u proteklim godinama.

Ipak, mora se spomenuti da je ove godine posećenost predstava bila na rekordno niskom nivou te je pozorišna sala Doma kulture gotovo svake večeri bila skoro pusta.