U okviru ovogodišnjeg festivala komedije "Jovan Knežević Caca" koji se u Novom Bečeju održavao od 24. do 29. oktobra, odigrano je pet predstava za odrasle i tri za decu. Žiri festivala komedije činili su dramska umetnica, Mina Lazarević koja je i predsedavala radom žirija, teatrolog Milan Mađarev i glumac Vladeta Sudarski.

Predstava "Sab(h)rana dela Viljema Šekspira" Gradskog pozorišta Jagodina dobila je Cacinu lentu za najbolju predstavu, a glumac i reditelj iz Batajnice, Mirko Marković nagradu za najbolju režiju. Nenad Petrović je najbolji glumac Festivala, dok je Marija Zeljković najbolja glumica Festivala.

Dodeljene su nagrade i za učesnike u konkurenciji predstava za decu.

Nenad Petrović je dobio nagradu za najbolju režiju predstave. Najbolji glumac Festića bio je Luka Gajić, a najbolja glumica Ivana Varađanin.

Plaketa "Živojin Žika Milenković" pripala je Slobodanu Preradoviću za izuzetan doprinos kvalitetu festivala u proteklim godinama.

Ipak, mora se spomenuti da je ove godine posećenost predstava bila na rekordno niskom nivou te je pozorišna sala Doma kulture gotovo svake večeri bila skoro pusta.

panel
5340
Članaka
panel
3860
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

18.11.2019. (11 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

da je rešenjem iz 1948. godine romanska crkva Arača, kod Vološinova  (tadašnji naziv Novog Bečeja) stavljena pod zaštitu države?