Mirović u radnoj poseti opštini Novi Bečej

Opštinu Novi Bečej nedavno je posetio predsednik vlade autonomne pokrajine Vojvodine, Igor Mirović.

Mirović je ovom prilikom rekao da se delegacija Pokrajinske vlade na sastanku u Novom Bečeju dogovorila sa predstavnicima lokalne samouprave da zajednički finansiraju izgradnju industrijskih zona kao i da se nada da će do kraja 2017. godine biti spremne dve od četiri industrijske zone.

Poseta se nastavila obilaskom dvorca Hertelendi u Bočaru gde radovi na adaptaciji već duže vreme stoje, a čije renoviranje je trebalo da bude završeno 2011. godine i gde je trebalo da bude smešten centar za decu sa smetnjama u razvoju.

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović je naglasio kako veruje da će ovaj objekat u narednih nekoliko godina da se privede adekvatnoj nameni, ukazujući pre svega na razvojnu šansu Bočara jer bi deo Ijudi ovde bio zaposlen, a poljoprivrednici bi imali šansu da plasiraju svoje proizvode.

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović naglasio jeda se pitanje Hertelenda može rešavati isključivo sistemski i da to zahteva vreme i strpljenje. Upitan o potencijalnim rokovima završetka radova, on je rekao i da je to teško precizno odrediti u ovom trenutku, te da ne veruje da "objekat u punom sjaju možemo imati pre kraja 2018. i početka 2019. godine."