banerKIA3

10. aprila 2019.g. u Domu kulture opštine Novi Bečej u dva termina odigrana je predstava za decu“Prvi šlјivarski boj” pozorišta “Zvezdica” iz Zrenjanina.

Predstava je rađena po ideji Bernis Majers ‘’The aplle war’’ (Drvo jabuke), ali je prilagođena duhu naše tradicije. Kroz pozorišnu priču, glumci Tatjana Relјin i Milјan Vuković, predstavili su najbitnije lјudske osobine, koje su svojstvene kako kralјevima, tako i svim drugim lјudima.

Priča je bazirana na dva Kralјevstva i jednoj šlјivi koja je izrasla tamo gde se jedno Kralјevstvo zavšava,a drugo počinje.Alidva Kralјa ne žive u miru i slozi.Lakše im je da nađu razlog da zarate,pa makar u nedostatku drugih razlogaratovali, jer ne mogu da se slože čija je šlјiva na granici.Da li je i jedan razlog za rat ispravan?Toi mnoga druga pitanja i odgovori postoje u ovoj priči.A odgovor na pitanje kako Kralјevi dolaze do pomirenja,daje publika.Od početkado kraja predstaveglumcikroz igru,priču,songove i muziku zasnovanu na našoj tradiciji,upućuju decu na prave odgovore! Predstava se uklapa u trening nenasilne komunikacije.

Ova interaktivna predstava svojim sadržajem, ali i originalnom muzikom, izazvala je više nego pozitivne reakcije dece i poslala važnu poruku najmlađima, a to je da je tolerancija veoma bitna, da ne treba biti sebičan, već stvari treba deliti sa drugima.

panel
5620
Članaka
panel
5505
Fotografija

Poslednje postavljeno

Poslednje fotografije

16.06.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
08.06.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je prva, do sada pronađena novobečejska razglednica izdata krajem 1898. godine sa slikom crkve Arače i tekstom na mađarskom i srpskom jeziku?