banerKIA3

22. februara 2019.g. u galeriji “Selo” Doma kulture opštine Novi Bečej otvorena je izložba ikona ‘’Zapisi duše’’ koja predstavlјa radove 12 umetnika, članova Udruženja likovnih amatera ‘’Atelјe 05’’ iz Vrbasa. Izložbu je publici predstavio slikar Dragan Simić Beli, predsednik ovog udruženja, u ime domaćina publiku je pozdravila saradnica u Domu kulture Edit Zerebelјi Tenji. Recitujući stihove, veče su upotpunili pesnici Miloš Galetin iz Novog Bečeja i Borislav Gvozdenović iz Vrbasa.

“Ono što je svakako zajedničko jeste odnos prema večitoj i uvek aktuelnoj temi duhovnog. Kod svakog autora prepoznaje se snažna motivacija da na osoben način da odgovor i predstavi sopstvenu viziju ove stalne, neprolazne teme. Posmatrajući kompletnu izložbu, zapaža se kako posredna tako i neposredna povezanost umetničkih ličnosti svakog od ovih autora, dok sami radovi govore o snažnoj ulozi koju je sveti lik imao i još uvek ima u životu pojedinca i društva u celosti.“

Nikolina Šćekić Karabasil, istoričar umetnosti

Udruženje likovnih amatera ‘’Atelјe 05’’osnovano 2005. godine, a okuplјa stvaraoce iz oblasti vajarstva, umetničke fotografije, primenjene umetnosti i likovne kulture, dok među svojim članovima broji i umetnike iz Kule, Crvenke, Zrenjanina, ali i Novog Bečeja. Interesantno je da pored likovnih umetnika, ovo udruženje okuplјa i druge umetnike koji se bave oblastima’’bliskim lјudskoj duši’’, te tu ima i pesnika, muzičara i glumaca kao pridruženih članova.

panel
5620
Članaka
panel
5505
Fotografija

Poslednje postavljeno

Poslednje fotografije

16.06.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
08.06.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je Novi Bečej i Vranjevo, dvadesatih i tridesetih godina XX veka imalo tri bioskopa. Royal, Balkan i bioskop kod Krke?