banerKIA3

Dragan Krčmar na klupi umesto Marka Guteše

Posle velikog uspeha i plasmana u Srpsku ligu Vojvodina, u taboru fudbalera „Jedinstva" iz Novog Bečeja nije bilo slavlja, a kako nije odigrana ni revijalna utakmica, nije im uručen pehar FSV za osvojeno prvo mesto. Odmah posle prvenstva, kompletno rukovodstvo kluba podnelo je ostavku, što je itekako uzdrmalo redove ovog, primernog sportskog kolektiva, koji se posle 28 godina domogao trećeg stepena takmičenja. Neizvesnost je trajala skoro mesec dana, a bilo je čak i nagoveštaja da se odustane od Srpske lige. Na sreću ljubitelja fudbala, to se nije dogodilo, pošto je održana Skupština kluba, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

Međutim dok je trajala neizvesnost, ko će i kako preuzeti klub, pola tima je odlučilo da napusti Novi Bečej. U „Sentu" su otišli Bojan Josimović, Bojan Matić, Goran Radišić i Ognjen Đuričin, iskusni Milan Milaković odlučio je da karijeru nastavi u „Omladincu" iz Ravnog Topolovca, a Goran Stanković u „ŽSK" iz Žablja. Odlasku igrača priključio se i iskusni strateg Marko Guteša, koji je otišao u „Banat", pa je trenersku palicu preuzeo Dragan Krčmar, poznato fudbalsko ime, koji je pre nekoliko sezona uspešno vodio „Radnički" iz Zrenjanina.

Pripreme „Jedinstva", pod nadzorom novog trenera, kojem će pomagati Damir Ćurčić i Ranko Janjić kao trener golmana, počele su 13. jula i kompletne će se održati na stadionu kraj Tise.

Prazninu u igračkom pogonu nadoknadili su povratnici u „Jedinstvo", Vuk Babić, koji je prošle sezone igrao za „Bačku Topolu" i Strahinja Vasković koji je došao iz novomiloševačke „Vojvodine". Novajlije su Vlado Zekanović iz Banatskog Karađorđeva, golman „Begeja" iz Žitišta Bojan Trivunović i Ilija Krasić iz Čelareva. Ekipi se priključilo i trojica omladinaca Nenad Vinović koji je igrao za kadete „Novog Sada", Strahinja Josimović i Aleksandar Marčić koji su bili na pozajmici u susednom Bečeju.

Pobedama 2:1 protiv „Vojvodine" u Bačkom Gradištu i 3:2 protiv „Mladosti" iz Turije, Novobečejci su uspešno otvorili seriju kontrolnih utakmica, a trener Dragan Krčmar, posle ovih provera, ističe: „Pred nama je dosta nepoznanica, Srpska liga je veoma kvalitan rang takmičenja i mi se moramo dobro pripremiti, jer nas očekuju izuzetno jaki rivali. Zato smo nametnuli profesionalni način rada, jer u ovoj ligi nema improvizacije, pa ćemo kroz kontrolne utakmice pokušati da se što bolje uigramo i spremni dočekamo start prvenstva.

Na pitanje sa kojim ambicijama očekuje novo prvenstvo Krčamr kaže: „Kada sam dolazio rekli su mi da su ambicije kluba opstanak, a ja, pošto sam po prirodi optimista, neću se zadovoljiti da igramo marginalnu ulogu. Ne obećavam čudo, ali očekujem da se ravnopravno nosimo sa većinom rivala."

Predsednik kluba Ranko Janjić, svestan da je preuzeo vruć krompir, ističe: „Sve što se događalo nakon prvenstva itekako se odrazilo na rad kluba i početak priprema ekipe. Veliki broj igrača iz prve postave nas je napustio, tako da smo skoro pred nemogućom misijom. Uporedo sa pripremama, uz podršku lokalne samouprave i drugih ljubitelja fudbala, radimo i na finansijskoj konsolidaciji kluba. Što se ambicija tiče one su nešto skromnije, cilj nam je opstanak u Srpskoj ligi. Uz nekoliko kvalitetnih pojačanja očekujem da ćemo imati tim koji može da zadovolji naše ambicije i obezbedi da u ovoj ligi ne igramo samo jednu sezonu."

panel
5620
Članaka
panel
5528
Fotografija

Poslednje postavljeno

Poslednje fotografije

07.07.2020. (13 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
07.07.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

17.4.1941. godine nemačka vojska ušla u Kumane.