Mladi ponos kluba

Od prvih dana u klubu se vodila velika briga o mladima. Prema evidenciji kojom raspolažemo, može se videti da su se mladi, kao po pravilu, sa svakog takmičenja vraćali sa medaljama.

Tako je 1968. godine Ivan Marticki postao, u Somboru prvak Srbije, dok je Lajoš Mihalj bio treći. Već sledeće godine Emil Šijački je drugi a Branislav Vlaškalin je posle srebrne medalje na prvenstvu Srbije bio treći.

U vreme kada je brigu o mladima preuzeo trener Ištvan Đerki juniori su bili još uspešniji.

Posebno uspešna bila je 1970. godina kada je Branislav Vlaškalin postao prvak države, Laslo Hajdu i Imre Stari su bili drugi, a Silvester Sekereš treći, dok je ekipa Jedinstva u ukupnom plasmanu bila druga.

Prvak države 1971. godine postao je Laslo Hajdu, dok se Imre Stari sa prvenstva u Beogradu vratio sa srebrnom medaljom. Vredan rezultat te godine ostvario je i Jožef Oroslamoš sa dva druga mesta na prvenstvu Vojvodine i Srbije.

Na državnom prvenstvu 1975. godine Janoš Ivan je drugi, kao i Mihalj Horvat dok je Boško Somborski treći. Godinu dana kasnije juniori na državnom prvenstvu osvajaju 3 medalje, Robert Mesaroš i Janoš Ivan srebrne, a Mihalj Horvat bronzanu.

Janoš Ivan je posebno bio uspešan 1977. kada je na državnom prvenstvu u Somboru osvojio 3 srebrne medalje (trzaju, izbačaju i biatlonu), te godine Janoš Luko je drugi u Srbiji, a Kolarević i Pap treći.

Medalje su postale sastavni deo mladih, a lista nosilaca medalja je preduga. Na kraju samo da pomenemo još neke prvake države Bobana Prodanova (1987.), Zorana Ćurčića (1992, 1993 i 1994.), Radovana Vlaškalina, Mihalja Farkaša (1994 i 1995.), Zlatka Pavlovića, Robert Pap, da bi nisku uspeha u poslednje dve godine okončao talentovani Slobodan Marković koji je prošlogodišnjoj zlatnoj medalji dodao i ovogodišnju koju je osvojio u Subotici rezultatom 125 (55,70 kg).

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je novobečejac Jožef Feher kupio od engleske firme Klejton Šatlevart 1852. godine prvu vršalicu u Ugarskoj, koja je radila sve do 1900. godine?