Pustite dete da se što više igra

Igra je vodeća aktivnost na ovom uzrastu, pa će dete kroz igru sve brže i lakše savladati.

Igrajte se što češće sa svojim djetetom. Na taj način ćete bogatiti njegov rječnik, koji je vrlo bitan. Dozvolite djetetu da što više crta koristeći razne tehnike. Tako se razvija fina motorika šake, koja je u skladu sa razvojem centralnog nervnog sistema i govora, pa deca koja imaju dobro razvijen govor, imaju i zreliji crtež.

Podstičite igranje društvenih igara, jer na taj način se uče pravila i vežba pamćenje, navikava se na pobede i poraze (to su igre tipa čoveče ne ljuti se, igre memorije itd.)

Potrebno je da što više vremena provode sa vršnjacima, jer se navikavaju na kolektivni život, socijalizuju se i uče pravila ponašanja u grupi.

Ovakva vrsta pripreme se najbolje obavlja i odvija u vrtiću, a roditelji treba samo da se nadovežu na to.

Najčešća greška koju roditelji prave je naglo i nasilno opismenjavanje djece. Mnogo je važnije da budu socijalno i emocionalno zrela, nego da znaju da čitaju i pišu. Ako djete nauči pogrešno da piše neko slovo, biće teže to ispraviti, nego naučiti ga pravilno da piše.

Polazak u školu je velika prekretnica u životu djetata, pa bi roditelji trebali da iskoriste svaku priliku da pozitivno govore o školi, o tome šta ih tamo čeka. Nikako ne treba pretiti školom, jer to može da izazove strah ili otpor prema školi. Dete zbog toga može imati problem uklapanja u kolektiv, a to će se odraziti na uspeh u učenju.

Jedina priprema za polazak u školu je što više igre!

NB Info Kanal

SEET 2015.

Mali oglasi

Izradjujemo tuš kabine po vašoj želji i meri vašeg kupatila. Ovakve tuš kabine su veoma praktično i elegantno rešenje i ističu se svojom funk...
Polovna limarija kao i ostali delovi za Golf 4 : 1.4,1.6,1.8,1.9 . Slanje delova za celu Srbiju. 065-997-6-553
Na prodaju polovni Mercedesovi delovi za sledece klase vozila : A, B, C, E, SLK, CLK, S, ML, R, GL Slanje delova za celu Srbiju . Telefon...

Novobečejski informator

Rekordan broj izlagača na Etnobazaru

Sada već tradicionalni Etno bazar u Novom Bečeju svake godine je tokom Gospojine stecište izlagača najlepših rukotvorina. Ovogodišnji Etno bazar otvoren je u petak 28. avgusta, a trajao je do nedelje 30. avgusta u samom centru Novog Bečeja.

Olga Lalić, zamenica direktora Turističke organizacije opštine Novi Bečej:

„Sve impresije su isključivo pozitivne, izlagača nikad nije bilo više, a naglasila bih izuzetno pozitivnu novinu od ove godine, a to je da su naši sugrađani počeli da osnivaju udruženja i da se bave ručnim radom. Obezbedili smo im prostor za prodaju, gde su mogli da se druže, ostvaruju nova poznanstva i ugovaraju buduće saradnje.“

Rekordan broj izlagača na ovogodišnjem Etno bazaru govori u prilog tome da se ova podmanifestacija Gospojine iz godine u godinu sve više razvija. To potvrđuju i sami izlagači:

Ljiljana Mihjalović iz Knjaževca: “Knjaževac i Novi Bečej su bratske opštine i već peti put sam u Novom Bečeju. Ja sam predsednik Udruženja za negovanje tradicije “Izvor”. Etno bazar priča ono što i mi radimo, jer smo mi u “Izvoru“ najpoznatiji po etno haljinama sa tradicionalnim vezom. No, ono što predstavlja Knjaževac ovde su dvopredne čarape.”

Zoran Kostić iz Krupnja: “Prvi put sam na Etno bazaru i koliko vidim organizacija je dobra, drago mi je što sam došao. Inače, bavim se proizvodnjom voćnih rakija, meda , kandiranog dehidriranog voća i šumskih plodova.”

Marija Kovačev, organizacija „Ženska Inicijativa Vojovdine“: “Na Etno bazaru sve radove koje je naša organizacija uradila u prethodna tri meseca, poklanjamo građankama Novog Bečeja. Ovu inicijativu su podržale Pokrajina i Komisija za rodnu ravnopravnost iz Novog Bečeja.”

Da li ste znali...

da je Laza Popović, sin pop-Luke iz Vranjeva je bio prvi reditelj novoosnovanog Narodnog pozorišta u Beogradu 1868. godine.

Vic

Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine. Kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva. Zvao ga je Chuck Norris.
 

Rekli su...

Filozofi su više anatomi, nego lekari. Oni seciraju, ali ne leče.
Sartr
 ArtMonopol  Dom kulture dp-ing doo   Rudiplast  Kimpanov nekretnine