Prvaci bez poraza

Ekipa Jedinstva u sezoni 1980/81. Gore: Zlatoje Marić (trener), Dušan Rakić, Stevan Jager, Dragiša Isakov, Arsen Vijatov, Dragan Radanov, Srđan Mašić, dole: Zoran Mamula, Vladeta Janković, Tibor Nađ, Milan Ivanić, Geza Zedi

U 1980. godini Novobečejci su u Vojvođanskoj B ligi, u konkurenciji Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela i Rusina iz Ruskog Krstura, dominirali i bez poraza osvojili prvo mesto.

Želјu, da se ekspresno vrate u A ligu, vaterpolisti Jedinstva potvrdili su u duelu sa Rusinom iz Ruskog Krstura, kojeg su na domaćem plivalištu pobedili 7:3, a potom i imenjaka iz Bačkog Petrovog Sela 11:5.

Posle pobede protiv Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela 5:0, Novobečejci su, u poslednjem kolu, prvo mesto overili pobedom u Ruskom Krsturu protiv Rusina 18:9 i tako, posle samo godinu dana, izborili povratak u Vojvođansku A ligu. Uspeh je utoliko značajniji pošto ga je ostvarila podmlađena ekipa u kojoj su punu afirmaciju stekli Dušan Rakić, Srđan Mašić, Stevan Jager, Zoran Mamula, Ilija Kovačev i Arsen Vijatov.

Konačna tabela Vojvođanske B lige 1980. godine

1 Jedinstvo (NB) 4 4 0 0 41:17 8

2 Jedinstvo (BPS) 4 1 0 3 28:42 2

3 Rusin (R.Krstur) 4 1 0 3 14:27 2

Pored seniorske ekipe Novobečejci su veoma organizovano radili sa mlađim kategorijama. Pionirska ekipa koju su predvodili Nebojša Bačkalić, Milivoj Vrebalov, Dragan Dobožanov i Ivan Bošnjak imala je zapažene rezultate. Mladi Novobečejci su na prvenstvu Vojvodine u Zrenjaninu zauzeli drugo mesto.

Na ovom takmičenju pioniri Jedinstva su pobedili ŽAK iz Kikinde 14:3, Proleter iz Zrenjanina 21:2, Spartak iz Subotice 7:6, dok su jedino izgubili od Sente 8:5.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je staro selo Kumane je počelo da se urbanizuje već posle 1716. godine dolaskom prvog guvernera Banata grofa Klari Florimunda Mercija.