Prva takmičarska godina

Vaterpolisti Jedinstva na treningu, na Kanalu DTD. Sa leva: Svetozar Džigurski, Branislav Vojnov, Mirko Kiselički, Vladimir Nešić, Zlatoje Marić, Vladimir Popov, Branislav Stojančev, Borivoj Ćurčić

U Vojvođanskoj B ligi pored Jedinstva igrali su Jezero iz Bele Crkve, Rusin iz Ruskog Krstura i Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela. Novobečejci su svoju prvu takmičarsku sezonu, posle oživlјavanja rada kluba, odigrali u promenlјivoj formi, zabeležili tri pobede (dva puta protiv imenjaka iz Bačkog Petrovog Sela i jednom, kao domaćini, protiv Rusina iz Ruskog Krstura), a doživeli isto toliko poraza, dva od Jezera iz Bele Crkve i jedan od Rusina u Ruskom Krsturu. Posle pobede u pretposlednjem kolu u Senti, protiv imenjaka iz Bačkog Petrovog Sela (8:3), na oproštaju od svojih navijača Novobečejci su, u poslednjem kolu na svom plivalištu, poraženi od prvaka lige Jezera iz Bele Crkve 2:6.

Na kraju sezone Novobečejci su imali isti broj bodova kao i Rusin, ali bolju gol razliku, pa su zauzeli drugo mesto. Kako je ovo bila prva sezona osvajanje drugog mesta može se smatrati za uspeh.

Sve utakmice Jedinstva u Novom Bečeju, tokom prvenstva, pratio je veliki broj gledalaca, tako da je na obali Kanala DTD, mada nije bilo uređenih tribina, bilo više stotina posetilaca.

Konačna tabela Vojvođanske B lige 1977. godine

1 Jezero (Bela Crkva) 6 6 0 0 82:23 12

2 Jedinstvo (N.Bečej) 6 3 0 3 42:37 6

3 Rusin (R.Krstur) 6 3 0 3 39:57 6

4 Jedinstvo (BPS) 6 0 0 6 20:69 0

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je zahvaljujući dr Ljubomiru Pavloviću, novobečejskom lekaru, naše mesto krajem XIX veka dobilo prve arteske bunare?