Radomir Ivanić – Braša

Brašu je priroda obdarila sportskim osobinama, što se tiče fizičke konstitucije. Ali, kao što inteligencija nije uvek praćena i odgovarajućom marljivošću pa bi se postao genije, tako to valjda i u sportu, fizička predispozicija za sport, nije često usklađena sa vrednoćom. Poznato je, međutim, da su svi sportski uspesi prevashodno rezultat, pored određenog talenta, upornih i istrajnih treninga. Braši je ovo drugo nedostajalo i to tako izraženo, da su skoro svi smatrali da je on jednostavno nezainteresovan za svoje rezultate.

Bio je lepo građen, visok, snažan, sazdan od snažnih mišića, pa mu nije bilo teško da — tako reći — bez treninga zauzme mesto standardnog beka u vrlodobrom timu novobečejske Zvezde.

Isto tako, bez nekih posebnih priprema, on je bio jedan od najboljih plivača Novog Bečeja. Iako je na takmičenju u Zrenjaninu 30. avgusta 1953. na 100 metara slobodnim stilom bio drugi u Banatu, na 200 metara prsno drugi u Banatu, na 100 metara baterflaj prvi u Banatu. Zahvaljujući između ostalih i njemu, Jedinstvo iz Novog Bečeja je na tom takmičenju osvojilo prvo mesto u štafeti 4 X 50 metara mešovito.

Pa zar, kad ovo znamo, da ne zažalimo, što nije bio ambiciozniji i vredniji, jer bi možda danas o njemu pisali kao o velikom novobečejskom sportisti uopšte.

No i pored svega što je rečeno, Braša je bio dobar fudbaler i bez pravih sportskih ambicija zauzimao je istaknuto mesto beka u novobečejskoj Zvezdi.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je prvi fudbаlski klub u Nоvоm Bеčејu оsnоvаn 1911. gоdinе pоd nаzivоm ТSЕ (Тurskоbеčејskо spоrtskо udružеnjе), kојi 1921. gоdinе mеnjа imе u „Sоkо“.