Branislav Milošev

Ponikao u podmlatku Šandora Kiša i kao talentovan dečak vrlo brzo skreće pažnju na sebe odličnim igrama na mestu desnog krila. Nakon Stevana Milankova i Radivoja Suvočareva ulazi u prvu ekipu povremeno na prijateljskim utakmicama, da bi se ustalio u timu na poziciji desnog krila u sezoni 1958/59. u kojoj Jedinstvo ostvaruje svoj najveći dotadanji uspeh plasman u Banatsku ligu.

Bane je ostao u sećanju kao izvrstan fudbaler. Bio je brz i solidan tehničar, ali, iznad svega, bio je sportista. Prisustvovao je svim treninzima, uporno i marljivo radio na njima. Pripremao se za svaku utakmicu. O svim utakmicama vodio posebnu evidenciju. Pružio je niz blistavih partija u dresu Jedinstva. Bio je član one navalne petorke koja je ostvarila plasman u Banatsku ligu — Milošev, Stepančev, Milankov, Đuričin i Galetin.

Fudbal igra od 1957. godine u podmlatku Jedinstva kod trenera Šandora Kiša. Za prvi tim nastupa od 1958. godine na mesto desnog krila. Kod trenera Vojislava Stefanovića, igra u veznoj liniji na mesto desnog halfa sve do 1970. godine, kada prestaje sa aktivnim igranjem fudbala. Slobodan je pružio niz blistavih partija i brzo zapao za oko fudbalskim stručnjacima. Imao je nekoliko ponuda od timova višeg ranga, međutim, iz porodičnih razloga ostaje u matičnom klubu do kraja karijere. Za Jedinstvo je odigrao oko 350 utakmica. Kao igrač izraženog temperamenta nije trpeo grubu igru, naročito na gostovanjima, kao i tolerisanje takve igre od strane sudija pa je svoju fudbalsku karijeru završio znatno ranije.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je u Vranjevu je iz porodice sveštenika Luke Popovića poniklo - deca, unučad, zetovi i snaje, više od dvadesetak istaknutih glumaca u srpskom Na­rodnom pozorištu u Novom Sadu i u Narodnom pozorištu u Beogradu, što je do danas nenadmašen slučaj.