"Trofej Jugoslavije" u Novom Bečeju

Ljubitelji rukometa bili su u prilici da prisustvuju i utakmicama "Trofeja Jugoslavije" za žene. U Novom Bečeju su se odigrale dve utakmice (domaćin "Trofeja" bila je Kikinda) Jugoslavija - Bugarske i Mađarska - Danska.

Po prvi put odigrane su u sportskoj hali i odbojkaške utakmice. Zrenjaninski Poštar bio je domaćin, u Novom Bečeju, kvalifikacionog turnira za popunu Druge lige.

Pored zrenjaninskog Poštara, nastupile su ekipe Rabotničkog iz Skoplja, Mladosti iz Arilja i ekipa Gnjilana iz istoimenog mesta.

U 1989. godini u Novom Bečeju, koji je stekao reputaciju dobrog domaćina, pripremali su se rukometaši višestrukog prvaka države Metaloplastike iz Šapca, Crvenke, Jugovića iz Kaća, Proleter - "Naftagasa" iz Zrenjanina, Medvešćaka iz Zagreba, Pelistera.

Košarkaške ženske selekcije (juniorska, kadetska i seniorska) imale su kompletne pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, a žensku kadetsku ekilu, sa selektorom Miodragom Veskovićem očekivalo je Drugo omladinsko prvenstvo sveta.

U ovoj, 1989. godini, otvoreni su teniski tereni na samoj obali Tise koji su vlasništvo SRC "Jedinstvo".

U 1990. godini gost ženske košarkaške reprezentacije Jugoslavije je bila reprezentacija Zaira koja se nedelju dana pripremala u Novom Bečeju.

Po prvi put u 1990. godini na pripreme dolaze rukometašice Podravke iz Koprivnice i rukometaši Hromosa iz Zagreba.

Novi Bečej je stalna baza košarkašica Crvene zvezde, koje su kao domaćini, u gradu kraj Tise organizovali polufinale Kupa Jugoslavije, a pored košarkašica i rukometaši Crvene zvezde su postali stalni gosti ovog sportskog objekta.

Kadetska (muška) košarkaška reprezentacija Jugoslavije (selektor Dušan Vujošević,   trener Kosta Jankov) pripremala se 1991. godine u Novom Bečeju za Mediteranske igre u Solunu i Svetsko omladinsko prvenstvo u Edmontonu (Kanada).

Poslednjih godina, (1992. - 1995.) zbog uvedenih sankcija našoj zemlji u Novom Bečeju nije bilo reprezentativnih priprema, ali su prvoligaške ekile bile stalni gosti.

Ukidanjem sankcija, već ove 1996. godine Novi Bečej je ponovo sportska baza naše košarkaške i rukometne reprezentacije, a sportska hala im pruža idealne uslove za pripremanje.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je, prema jednom obaveštenju iz 1846. godine  jahaća pošta polazila iz Budima u pravcima: Subotice, Sombora i Novog Bečeja, svake nedelje i četvrtka?

O gradu