Novi Bečej je sinoć bio mesto susreta Banata, Srema i Bačke ali i mnogih gostiju iz svih delova Srbije i regiona koji su došli da uživaju u nastupima Dejana Petrovića i njegovog Big Bend i Svetlane Cece Ražnatović.

Skoro 100.000 ljudi okupilo se na prelepom Tiskom keju u okviru 26. Velikogospojinskih dana na poslednjoj večeri muzičkog programa u kojoj su, po prvi put u ovoj varoši, nastupili Dejan Petrović Big Bend i Svetlana Ceca Ražnatović. „Ambasador Srpske Trube“ kako inače nazivaju Dejana Petrovića, stigao je puno ranije u Novi Bečej sa željom da bolje upozna ovu banatsku varoš. Jedan od razloga je bila i „Parada konja“, koja je posebno privukla njegovu pažnju. Kako je izjavio, konji su njegova velika ljubav i bila mu je čast da prisustvuje pod-manifestaciji koja je preteča današnjih Velikogospojinskih dana.

Koncert Dejana Petrovića i njegovog Big Benda počeo je nešto posle 20:00h uz popularnu numeru „Vrtlog“, da bi se nastavio obradama poznatih pesama stranih i domaćih izvođača poput Black Sabbath –a, Rammstein-a, Michael Jacksona, EKV-a, Riblje čorbe, Idola i mnogih drugih. Poznat po energičnom nastupu, Dejan Petrović nije ostavio ravnodušnim ni publiku koja se sinoć okupila u velikom broju.

Njegov koncert bio je odlična uvertira za premijerni nastup najveće sprske zvezde folk muzike Svetlane Cece Ražnatović koja je na binu izašla tačno u 22:00. Plato Tiskog keja kao i samo šetalište bilo je prepuno njenih fanova koji su došli iz Republike Srpske, Rumunije i svih delova naše zemlje. Meštani Novog Bečeja kažu da nikada nije bila veća posećenost, a publika je pevala njene hitove puna dva sata. Ceca nije krila svoje oduševljenje rekavši da je presrećna što je imala tu čast da nastupi po prvi put na jednoj ovakvoj manifestaciji koja važi za jednu od 5 najvećih u našoj zemlji. Poznata po tome što je uvek na raspolaganju svojim fanovima, ova folk diva se nakon nastupa družila i  sa najvećim fanovima, koji su u velikom broju čekali da se slikaju da svojom omiljenom pevačicom.

Spektakularnim vatrometom završen je koncerni deo Velikogospojinskih dana, a prema rečima organizatora ni ove, kao ni svih proteklih godina, nije došlo ni do jednog incidenta. Velika Gospojina će, kao i svake godine, zvanično biti završena litijom, u utorak 27. avgusta od 17:00h. Procene su da je Novi Bečej u toku trajanja manifestacije posetilo preko 150.000 ljudi.

Podsetimo, Velikogospojinski dani važe za tradicionalnu porodičnu manifestaciju, koja pored koncertnog programa obiluje velikim brojem pod-manifestacija među kojima su Poljo-fest, Parada konja, Etno Bazar, Dečija ulica i Ulica zanatskog piva. Ne smemo zaboraviti ni takmičenje u kuvanju riblje čorbe pod nazivom „Velikogospojinski kotlić“ kao ni okršaj tamburaških orkestara.

Vidi album

Tags:
panel
5340
Članaka
panel
3860
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

18.11.2019. (11 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

da je u Novom Bečeju, Bischitz Lajoš dobio dozvolu 1889. godine za građenje telefonske veze između Bečeja i salaša Solymoss i Borjass u dužini od 11 km sa tri telefona i stanice?